Újabb pápai judosikerek


2010-04-06 13:05:39  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: Haraszti Gábor  | 


Újabb pápai judosikerek főképe
A Bakony Judo Klub sportolói az elmúlt időszakban diákolimpiai és országos versenyek mellett nemzetközi megmérettetéseken is sikerrel tették le névjegyüket. A sorozatot a Veszprém megyei diákolimpia nyitotta, ahol diák, serdülő és ifjúsági korcsoportokban hat versenyző képviselte a klubot. A jó eredmények nem is maradtak el, hiszen Sági Dániel arany, Szeier Kristóf ezüst, míg Svastics Fedor, Vörös Roland és Pénzes Bence bronzéremmel gazdagodott. Ezt követően az országos ifjúsági bajnokság következett.

- Budapesten az UTE Küzdősport csarnokában két judos révén voltunk érintettek – kezdte a beszámolót Végh József, a klub vezetője. -44 kg-os súlycsoportban Székely Mária a nagyon értékes 5. pozícióban végzett, míg Pénzes Bence a még pontszerző 7. helyen zárta a versenyt. Sok időnk nem volt a pihenésre, hiszen következett a veszprémi regionális rangsorverseny, ahol megint csak érmekkel tértünk haza. Szolga Larissza és Sági Dániel a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Szeier Kristófnak a 2. hely jutott, míg Svastics Fedor az 5. helyen fejezte be a versenyt. A hagyományokhoz híven ezúttal is megrendezték Zircen az évenkénti nemzetközi versenyt, ahol Bokor Barna révén ismét aranyéremnek örülhettünk. Sági Dániel nyakába ezüst került, míg Pénzes Bence, Szeier Kristóf, Vörös Roland bronzzal tért haza. Meg kell még említenünk Orbán Tibor ötödik és Svastics Fedor hetedik helyét.

A versenyidőszak első periódusát a juniorok országos diákolimpiai döntője zárta, -48 kg-ban Székely Mária 4., Pénzes Bence 7. helyen fejezték be a versenyt.

Végh József elmondta, hogy a tavaszi szezon első fele szokatlanul sűrű volt, ennek ellenére elégedett a sportolók eddigi eredményeivel. A versenyidőszak második szakasza április közepén kezdődik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!