Magasabb színvonalú ellátás és energia-megtakarítás a farkasgyepűi Tüdőgyógyintézetben


2015-12-15 16:20:33  | cikk:  | 


Csak a 2014-es esztendőben közel 40 ezer vizsgálatot végzett a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet a rendelkezésére álló két röntgengéppel, melyeknek cseréje egy európai uniós projekt keretében valósulhatott meg. Az intézmény a KEOP-5.6.0/E/15  „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című konstrukció keretében 200.340.900 forintos támogatást nyert el az  „Új röntgengépek beszerzésével energia-megtakarítás elérése Farkasgyepűn” című projektje megvalósítására.

A 100 százalék támogatási intenzitású projekt keretében megvásárolt röntgengépek közül az egyik egy digitális röntgenfelvételi/átvilágító rendszer (30/90 fokban dönthető távvezérelt vizsgáló asztallal, beépített 43”43 cm-es dinamikus flatpanel detektorral, folyamatos és impulzus üzemű átvilágítással, digitális képtárolással), a másik pedig egy mobil digitális szűrőbusz felépítménnyel, digitális tüdőszűrő berendezéssel és számítógépes rendszerrel.
A két korszerű berendezés lehetővé teszi a régi, nagy fogyasztású röntgenek leselejtezését, ami jelentős energia-megtakarítást hoz az intézménynek, ezen túl pedig csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását.
A tüdőgyógyintézet diagnosztikus palettájának fejlesztése nagymértékben emeli a megye betegellátásának színvonalát is, hiszen jelentős mennyiségű vizsgálatot végeznek velük a szakemberek. A múlt évben a szűrőbusszal 35000, míg az intézeti átvilágítóval 2170 vizsgálat zajlott a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetnél.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!