Energiamegtakarítás új röntgengépekkel Farkasgyepűn


2015-10-21 16:18:53  | cikk:  | 


Sikeres pályázatot nyújtott be a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet a KEOP-5.6.0/E/15 „Egészségügyi eszközök energia-megtakarítást célzó beszerzésének támogatása” című pályázati kiírására, s több mint 200 millió forintos támogatást nyert el az „Új röntgengépek beszerzésével energia-megtakarítás elérése Farkasgyepűn” című projektje megvalósítására. Ez az összeg lehetővé teszi két új röntgengép beszerzését, melyek jelentős energia-megtakarítást eredményezhetnek az intézmény számára.

A 100 százalék támogatási intenzitású projekt összköltsége 200.340.900 Ft, ebből az összegből két korszerű röntgengépet vásárolhat az egészségügyi intézmény, melyek nemcsak a betegellátás színvonalának emeléséhez, az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenéséhez, hanem az energia-megtakarításhoz is hozzájárulnak, hiszen lehetővé teszik a régi, nagy fogyasztású röntgengépek cseréjét.

Beszerzendő berendezések:
digitális röntgenfelvételi / átvilágító rendszer (30/90 fokban dönthető távvezérelt vizsgáló asztallal, beépített 43”43 cm-es dinamikus flatpanel detektorral, folyamatos és impulzus üzemű átvilágítással, digitális képtárolással)
mobil digitális szűrőbusz felépítménnyel, digitális tüdőszűrő berendezéssel és számítógépes rendszerrel.

A szűrőbusszal csak a tavalyi évben 35000, míg az intézeti átvilágítóval 2170 vizsgálatot végzett a farkasgyepűi egészségügyi intézmény.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!