Nemzetközi Ki mit tud? a Közgázban


2016-04-04 21:57:31  | cikk: Babos Petra  | 


Nemzetközi Ki mit tud? a Közgázban főképe
A Pápai Szakképzési Centrum Gazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma immáron negyedszer szervezte meg a nagy sikerű idegen nyelvi Ki-mit-tud?-ot, melyen ebben az évben angol és német nyelven versenyezhettek a tanulók. Több mint 20 műsorszámot láthattak és hallhattak az érdeklődők egyéni és csoportos produkciókban, amely több mint száz diákot mozgatott meg.
A vidám rendezvénynek az iskola tornaterme adott otthont

Németh Éva, az idegen nyelvi munkaközösség vezetője hírportálunk kérdésére elmondta, hiánypótló szándékkal kezdték el szervezni ezt a fajta megmérettetést 2013-ban, mivel úgy gondolták, hogy manapság rendkívül divatosak a tehetségkutató műsorok, s ezekben a diákok is szívesen részt vesznek a tanult idegen nyelveken. A vetélkedő létjogosultságát bizonyítja, hogy évről évre egyre népszerűbb a rendezvény.

A város szinte minden középiskolája megmérettette magát, de jelen voltak a Pápai Szakképzési Centrum tagintézményei közül a zirciek és a zánkaiak is, valamint a pápai iskola lengyel partnerintézményének delegációja is fellépett.
Az összeállítás nagyon színes volt: tánc, ének szóló és kamara előadás, jelenet, vers és próza, angol, német nyelven. De képzőművészeti alkotásokkal is lehetett pályázni, a téma a célnyelvi országokhoz kapcsolódó élmények megörökítése volt.
Varga Dávid, a zánkai Egry József Szakközépiskolából érkezett. Mint mondta, ők egy német nyelvű jelenettel készültek nagy lelkesedéssel. A műsorban Tell Vilmost elevenítették fel. Dávid nagyon szereti a német nyelvet, amit 12 éve tanul.
Nagy-Kapasz Andrea szintén a zánkai iskola diákja, aki mint mondta, a Monday morning című slágert választották, s énekelték el, mert nagyon kedvelik ezt a számot.

A produkciókat három tagból álló zsűri bírálta el, melyben a bizottság elnöki feladatát M. Varga Veronika múzeumpedagógus, a Pápai Musical Stúdió vezetője látta el, s neki segített angol nyelvi részről Hardi Tünde, a Tarczy Lajos Általános Iskola tagozatvezetője, német nyelvi oldalról pedig Virág Jánosné nyugalmazott pedagógus. A képzőművészeti alkotásokat Drabant András művésztanár értékelte. A zsűri jutalmazta a tehetséges diákok előadását és alkotásait, s a helyezéseken kívül különdíjakat is kiadott. A versenyzők a Pápai Szakképzési Centrum jóvoltából ajándékutalványokat, az Oxford University Press és a Klett Kiadó támogatásával pedig angol és német könyveket nyertek.

Képek:

Eredmények:

Vers, próza:

  1. Bogdán Patrik, Petőfi
  2. Kristóf Diána, Türr
  3. Sass Dóra, Türr

 

Szóló ének:

  1. Maja Różaṅska, Puƚawy, Lengyelország
  2. Sántha Flóra, Petőfi
  3. Mészáros Adrián és Góczán Anna duó, Petőfi

Ének, kamara:

  1. Refi, Pápa
  2. Petőfi, Pápa
  3. Türr, Pápa

 

Jelenet:

  1. Petőfi, 13. B
  2. Türr, 9.G
  3. Egry, Zánka

 

Tánc:

Különdíj: Welspacher Vivien , Petőfi

 

Képzőművészeti alkotás:

1.Kerepesi Violetta Eperke, Egry Zánka

  1. Balassa Klaudia, Petőfi
  2. Szőke Zita Szonja, Petőfi

Különdíj fotó: Mógor Réka, Egry Zánka

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!