Új darabbal jelentkezett az S.K. Társulat – Öt nő az esőben


2016-04-04 20:49:42  | cikk: Babos Petra  | 


Új darabbal jelentkezett az S.K. Társulat – Öt nő az esőben főképe
2011-ben néhány tapasztalt, a városban jól ismert egykori amatőr színjátszó gondolt egy nagyot,s színházat hozott létre S.K. Társulat néven. Azóta már bemutatták Neil Simon Pletyka című darabját 2012 tavaszán, de a Szentivánéji álom, a Négyen éjfélkor, a Black Comedy és a Játék a kastélyban című előadásukkal is sikert arattak Pápán és környékén egyaránt. Most egy újabb darabbal rukkoltak elő, ezúttal Mark Dunn: Öt nő az esőben című színművét állították színpadra. A rutinos hobbi-színjátszóból álló csoport hölgy tagjai kaptak most szerepet, így László Katalin, M. Varga Veronika, Szabó Erika, Sz. Csepregi Ilona és Sz. Juhász Klára alakította az öt női karaktert.
A darab fő problémája a magány. Női sorsok, csalódások, remények. Kis puzzle darabkák, akik keresik a helyüket a világban. Öt nő, öt különböző karakter, öt élet. Olyanok, mint mi. Komikus helyzetekkel, saját életünkből ismert humoros karakterek sorával találkozunk. Az akaratukon kívül "szinglisedett" hőseink katartikus története ez a darab, mégis együtt tudunk nevetni velük, hiszen életünk eddig még fel nem fedezett új erőforrásai ők, akiktől sokat tanulhatunk. A játék élvezetes, de közben életbevágóan komoly is. Egy biztos, humorral a legnehezebb problémák is sokkal hamarabb megoldódnak - olvasható a darab ajánlójában.
Szabó Szilárd, a darab rendezője hírportálunknak elmondta, a rendezői koncepció az volt, hogy az öt női sorsot bemutassák.
-A darab öt pénztárosnő, hat egymást követő reggelének eseményeit követi egy bank személyzeti társalgójában. Ez az öt női sors lefordítható a nő öt szerelmi állomására, kezdve egészen a tinikortól a megállapodásig. Reméljük, minden néző talál egy olyan karaktert, akivel tud azonosulni, vagy akit akár nem tud elfogadni. Ha az ember szembesül a való világgal, azt nem minden esetben tudja elfogadni, de bízunk benne, hogy az előadást látva ez változik – mondta a rendező.
M.Varga Veronika Betina szerepét alakítja, aki szókimondó és segítőkész. Mint mondta, nehezen tudott azonosulni a karakterével, mivel ennyire nem szabadszájú a valóságban, ezért sok-sok hónap eltelt, mire igazán jól tudta játszani a szerepét.
Betina Embree és Jennifer Duck, vagyis M. Varga Veronika és Sz. Juhász Klára

-Nekem nem annyira tetszett a mű, de úgy gondoltuk a többiekkel, hogy ilyen darabot még nem játszottunk, ezért ki kell próbálni ezt is. Később megszerettem, de szerintem, amikor férfi is játszik az előadásban, az még jobb. Nagyon jól éreztem magam a próbák során, és végül nagyon megszerettem ezt az öt nőt a bankban – mesélte.
Szabó Erika Lorent, a keménykezű főpénztárost, a csajok főnökét alakítja.
-Nagyon szigorúnak kellett lennem, sosem mosolyoghattam, hiszen a szövegkönyv szerint én kortalan és szextelen vagyok. Bár a bank világa nemcsak a színpadon állt közel hozzám, de ebben a darabban vezetőt kellett alakítanom, amit meg kellett tanulnom, és rengeteget gyakorolnom, hiszen én nem ilyen típusú ember vagyok igazából. Először nem igazán tetszett ez a darab, de aztán, amikor többször elolvastam a szövegkönyvet, végül beleszerettem. A próbák alatt sokszor a könny is kicsordult a szemünkből, amikor megértettük az öt nő életét, s el tudtuk fogadni, s játszani.
Loren Lee és Delores Bogatin, avagy Szabó Erika és Sz. Csepregi Ilona

László Katalin szerint a darab maga az élet. Ő Twyla szerepét alakítja, aki nemrégiben elvált, egy gyermekes nő. Őt nagyon megviselte a válás, nem tud figyelni a munkájára.
-Sok ember azonosulni tud az előadással, s ebből fakad, hogy nagyon megoszlanak a vélemények is a darabról. Valakinek tetszik, másnak pedig nem. Én úgy gondolom, egy tükröt tart az emberek felé az előadás. Nem volt könnyű a szövegtanulás, de élveztem a próbafolyamatokat. Tetszett a darab, amikor olvastam, magam előtt már láttam, hogy kihez melyik szerep illik majd a legjobban. Bevallom, első körben nem a mostani karakteremre gondoltam, de ahogy olvastam a szöveget, egyre jobban éreztem, hogy ez az én szerepem.
Twyla Tobias szerepében László Katalin

Delores mindenkin próbál segíteni – mondta Szanyiné Csepregi Ilona, aki szerint a darab az életet adja, bárhol és bármikor játszódhat. Sz. Juhász Klára Jenny szerepét kapta, aki a főnökének mindig meg akar felelni.
-Ez az első komolyabb szerepem, ami nagy kihívást jelentett számomra. Megszerettem a karakterem, úgy érzem, kicsit hasonlít is rám – fűzte hozzá elmosolyodva.
Az előadást a pápai közönség vastapssal jutalmazta. A darabot ősszel láthatja még a színházbarát közönség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!