Bővült a Tarczy Iskola informatikai eszközparkja


2016-04-04 20:47:44  | cikk: Babos Petra  | 


Bővült a Tarczy Iskola informatikai eszközparkja főképe
Kiépült a Kabhegy-Úrkút gerincpontok közti mikrohullámú összeköttetést biztosító kapcsolat. A projektbe több oktatási intézménnyel együtt a Tarczy Lajos Általános Iskola is bekerült mint végponti állomás. Ennek keretében a közelmúltban felszerelték a mikrohullámú adatkapcsolatot megvalósító kültéri egységet a tetőtérre, és egy darab beltéri egységet építettek ki az iskola belső hálózati központjába. Lehetőség nyílott arra is, hogy Wifi beltéri egységre pályázzanak, így három egységgel bővültek. Ezáltal internetes sávszélességük a sokszorosára nőtt, vagyis 100 Mbit/s a feltöltési, és 100 Mbit/s lett a letöltési sebességük. Ez nagy előrelépés az eddigiekhez képest. Természetesen az egy gépre jutó sávszélesség attól is függ, hogy hány eszközük van egyszerre használatban. A nagyobb sávszélesség azért is fontos számunkra, mert sokszor 3-4 informatika óra is van párhuzamosan a számítógépes termeinkben.
A Klebersberg Intézményfenntartó Központ közel 12,5 milliárd forint támogatásból komplex informatikai fejlesztést valósított meg az Új Széchenyi Terv keretében. A kiemelt projekt célja, hogy a közoktatási intézményeket korszerű informatikai eszközökkel lássa el, minden diák számára egyenlő esélyt biztosítva a számítástechnika oktatásához. A Tarczy Iskola így 27 darab monitorral, 52 darab munkaállomással, 1 darab szerverrel és 3 darab switch-el bővült.
Venczel Csaba iskolaigazgató hírportálunknak elmondta, iskolájukban az informatika oktatásra nagy hangsúlyt fektetnek, ezért külön öröm számukra, hogy új eszközökkel bővülhettek a számítástechnika termek, hozzásegítve a tanulókat a korszerű tanuláshoz. A leszerelt gépeket sem dobták ki, hanem arra törekedtek, hogy valamennyi tanteremben legyen egy-egy számítógép.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!