Győzelemmel zárult az alapszakasz


2016-04-04 14:14:09  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Győzelemmel zárult az alapszakasz főképe
Március 25-én a Concordia Motax KC Pápa a Tehetséges Fiatalok legyőzésével (61-50) lezárta hosszúra nyúlt nyeretlenségi szériáját. Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzésén ismét hazai meccset rendeztek, melyen Pécs együttese látogatott a Sportcsarnokba. Hazai oldalon mindenki bizakodó volt, hogy a sérülések ellenére egy újabb győzelemmel sikerül visszatalálni a helyes útra. Remek kezdést láthattunk a Keresztes, Vukolic, Szanati, Horváth, Németh kezdő ötöstől, kiváló védekezéssel sikerült percekig négy ponton tartani a Pécset, s bár a kinti próbálkozások nem landoltak a gyűrűben, Keresztes és Vukolic palánk alatti játéka meghozta a magabiztos hazai előnyt, a hetedik percre már tíz gól volt a különbség csapatok között, melyet Puszta hármasával sikerült is megőrizni a rövid pihenőig (25-15). A második negyedben némileg megváltozott a játék képe, öt perc alatt egy pontra felzárkóztak a vendégek, Vajda József időt is kért. Kutasi hármasával megint négy volt a különbség, azonban a zóna elleni játékba több hiba is becsúszott, ami miatt – igaz csak átmenetileg – de átvette a vezetést a Pécs, mely a nagyszünetre négypontos előnnyel mehetett (37-41). A harmadik etapban megint Kutasi sikeres kinti dobásával tartotta a lépést a PKC, egyre kiegyenlítettebb lett a küzdelem, ki kell emelni Keresztes védő-, és támadómunkáját egyaránt, a negyed derekára megint egál állt a táblán. Mindkét oldalon sok hiba csúszott a játékba, a mindent eldöntő felvonásra egypontos előnnyel készülhetett a Pápa (50-49). Megint egy hazai hármassal indult a negyed, a támadóidő lejártakor ezúttal Németh célzott pontosan. A játékrész közepére a vendéglátók lendületes játékával fokozatosan nyílt az olló a felek között, ám még az utolsó percre is maradt izgulni való, Popgyákunik triplájával ugyanis ismét látótávolságon belülre kerültek a bordó mezesek, szerencsére a mieink jól büntetőztek és összességében megérdemelt, hatpontos győzelmet arattak.

Concordia Motax KC Pápa – PVSK 69:63 (25:15; 12:26; 13:8; 19:14)

PKC: Keresztes 20; Vukolic 15; Puszta 14/3; Kutasi 6/6; Szanati 5; Németh 5/3; Vajda 4; Hole; Horváth; Perger; Rédei; Schveighoffer.

Vajda Balázs: Nagyon fontos volt ez a mérkőzés számunkra, korábban is mondtam, hogy a TF elleni siker csak akkor ért valamit, ha a Pécs ellen is nyerni tudunk. Ez sikerült, bízom benne, hogy a megkezdett szériát a rájátszásban is tudjuk folytatni. Koncentráltan, kihasználva a magassági fölényünket jól kezdtünk, majd a zóna elleni játékunk megfeneklett, mínusz 14-es negyedet produkáltunk, ami azért is volt, mert a gyors leindításokból több ziccergólt is kaptunk. Az öltözőben rendeztük a sorokat, a második félidőben mindenkinek helyén volt a szíve és az esze, és rá tudtuk erőltetni a Pécsre az akaratunkat. Úgy gondolom, alapvetően kezünkben tartottuk a meccset és megérdemelten nyertünk.

A rájátszásban a pápaiak az Egerrel, a Kecskeméttel, a Budafokkal és a MAFC II-vel csapnak össze, a sorsolást a napokban készíti el a szövetség.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!