Beigazolódott a papírforma


2016-04-02 19:19:18  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Beigazolódott a papírforma főképe
Az Ács otthonában megszerzett bravúros győzelem (36-37) után hazai pályán a Tatabánya U23-as alakulatát fogadta a Bakonyerdő Pápa. A rangsor második helyezettje ellen nehéz ütközetre készült a 9. helyen álló hazai csapat, mely természetesen nem feltartott kézzel lépett pályára, hiszen nem is olyan régen az akkori éllovas Szentgotthárddal is az utolsó percekig partiban tudott lenni, nem is beszélve az Ajka ellen mutatott produkcióról. Hazai oldalon mindenki bevethető volt, a bajnokit nem is kezdték rosszul a mieink, Kapcsándi Kristóf két találatára sokáig nem érkezett válasz, azonban az ötödik perc végére a vendégek utolérték a pápaiakat (3-3). A kiegyenlített játék folytatódott a következő percekben is, bár gyorsabb támadójátékkal, egy-két lerohanással egy gólnál nagyobb előny is összeszedhetett volna a Bakonyerdő. Öt perccel az első félidő lefújása előtt először vezetett a Tatabánya, a mieink pedig képtelenek voltak betalálni, így háromgólos hátrányból várhatták a folytatást (12-15). A második játékrész első tíz perce el is döntötte a találkozó végkimenetelét, a mieink ugyanis továbbra is hadilábon álltak a gólszerzéssel, rengeteg technikai hiba csúszott be, ráadásul védekezésben elveszítették Kondor Jánost, aki mindjárt az első percekben megkapta harmadik két percét, így a kizárás sorsára jutott. Kapcsándi Zsolt kapust is cserélt, ám ez sem hozta meg a várt fordulatot, a 10. percben Róth hétméteresből törte meg a hazaiak 15 perces gólcsendjét, ekkor azonban már hét volt a különbség (13-20). Sajnos a remélt feltámadás elmaradt, a hétméteresek értékesítésében továbbra is van hova javulni, beállóból és szélről is kevés gól esett, a vendégek végül 32-22 arányban megérdemelten győztek.

Bakonyerdő Pápa - Tatabánya U23 22-32 (12-15)

Kapcsándi Zsolt: Papírforma eredmény született, ez a realitás, ugyanakkor voltak lehetőségeink, amikkel nem tudtunk élni. Az első félidőben nem játszottunk taktikusan, viszont ment a játék, a második játékrészben már nem annyira. 25 percig tartottuk az egyik bajnokesélyest, utána már nem bírtuk szuflával, sok technikai hibát vétettünk. Ettől függetlenül az akarattal nem volt gond, le a kalappal a srácok előtt, nyerhető mérkőzések következnek, melyeken remélem, tudjuk növelni győzelmeink számát.

Pápai gólszerzők:
Kapcsándi Kristóf 7
Szakács Dániel 3
Tolner Balázs 3
Róth Gábor 3
Bors Patrik 2
Bors Martin 2
Füzi Attila 2

A juniorok 34-30-as vereséget szenvedtek el, a bajnokság a sereghajtó Komárom otthonában folytatódik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!