Hozd otthonodba a világot! - cserediák program


2016-04-02 18:54:22  | cikk: Babos Petra  | 


Hozd otthonodba a világot! - cserediák program főképe
Körzettalálkozót tartott péntek délután az AFS nemzetközi csereprogram Veszprém megyei pápai csoportja egy belvárosi kávézóban. A programon szó esett többek között az augusztusban érkező diákok bemutatkozó anyagainak áttekintéséről, családkeresési stratégiákról, az indiai diákok májusi fogadásáról és a Civil Majálison való bemutatkozásról is. Beller Zsuzsanna, az AFS Magyarország pápai körzetének elnöke elmondta, a csereprogram kiváló lehetőséget biztosít a fiataloknak arra, hogy világot lássanak, ismerkedjenek más kultúrákkal, és nyelveket tanuljanak.
-Májusban 24 indiai fiatal érkezik Magyarországra, amelyből kettő Pápán lesz elhelyezve családoknál. Egy-egy indiai cserediákot nagy kihívás fogadni, mert egészen más kultúrából érkeznek, de nagyon jó élmény lehet. Augusztus végén több mint száz cserediák érkezik közel 25 országból. Diákot bárki fogadhat, aki csak szeretne. Akinek esetleg nincs lehetősége cserediákot fogadni, de szeretne a külföldiekkel kapcsolatba lépni, az jelentkezhet önkéntesnek is, mert mindig szükségünk van olyan személyekre, akik tovább népszerűsítik az AFS-t – fűzte hozzá a pápai körzet elnöke.
A fiatalok lelkesen nézegetik a cserediákok bemutatkozó szövegeit

-Az indiaiak egy teljesen más kultúrában élnek, mások a napi és étkezési szokásaik. Én nagyon örülök, hogy volt már nálunk egy srác cserediákként, s hamarosan egy lány is érkezik hozzánk. Jó kapcsolat alakult ki köztünk, rengeteget beszélgettünk, s máig is tartjuk a kapcsolatot az internet segítségével. Jó érzés, mert olyan, mintha a testvérem lenne. Én csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy fogadjon cserediákot, mert egy életre szóló élmény – mesélte Laki Dominika.

Elisa Strappazzon Velence mellől érkezett. Mosolyogva, magyarul mesélte el, hogy nagyon jól érzi magát Magyarországon, az emberek kedvesek, segítőkészek. Mielőtt eljött Olaszországból, egészen máshogy képzelte el Magyarországot, de most már augusztus óta itt van, és úgy érzi, ez a második otthona. Mint mondta, sosincs egyedül, vannak barátai, és szívében őrzi az itt szerzett élményeket.

Beller Zsuzsanna felhívta a figyelmet arra, hogy várják azoknak a diákoknak a jelentkezését, akik szívesen eltöltenének egy évet külföldön. A körzetelnök hozzátette azt is, pápai családok is jelentkezhetnek, akik szívesen látnának vendégül külföldi diákot otthonukban, hiszen várhatóan még érkeznek fiatalok a városba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!