Aranyos gitáros


2016-04-02 15:26:08  | cikk: ha  | 


Aranyos gitáros főképe

Bognár Levente a Bartók Béla Zeneiskola növendéke, egy éve tanul gitározni. Tanára Illés Csaba, aki látva tanítványa tehetségét és szorgalmát, nevezte Leventét a szombathelyi Sistrum Zenei Versenyre, mely egy színvonalas regionális megmérettetés. Bognár Leventének ez volt az első ilyen versenye, s rögtön arany minősítéssel jutalmazták gitárjátékát.

Illés Csaba elmondta, hogy Levente az első "aranyos" növendéke, nagyon büszke rá. Elmesélte, hogy Levente azonnal meg tud oldani olyan dolgokat, amiket a többi növendék csak hosszas gyakorlás után. Amellett, hogy tehetséges, nagyon szorgalmas is, valamint a támogató szülői háttér is nagyban hozzájárult a sikerhez.

Szép siker Levente arany minősítése 

A Sistrumon magabiztosan, szépen játszott Levente, mondta Illés Csaba, a zsűri figyelte a zenei előadásmódot, a technikai kivitelezést, az összképet is. A tendencia az, mondta a Bartók Béla Zeneiskola tanára, hogy a diákoknak évről évre egyre nehezebb darabokkal kell versenybe szállniuk, erős a mezőny. A megmérettetésen csak klasszikus darabokkal indulhattak a diákok, Levente egy reneszánsz táncot és két Carulli-darabot játszott.

Levente elmondta, hogy nagyon örült az arany minősítésnek. A versenyen nagyon koncentrált, eljátszotta a három darabot, aztán izgalommal várta a zsűri értékelését és hihetetlen érzés volt számára, amikor kiderült, hogy ott van a legjobbak közt. Naponta körülbelül fél órát gyakorol, de ezt szívesen teszi, ha gitározik, az számára kikapcsolódás, mesélte mosolyogva.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!