Két ittas vezető és néhány szabálysértés – a húsvéti közúti ellenőrzés mérlege


2010-04-05 16:34:12  | cikk: HuHa  | 


Szombaton kezdődött és ma ért véget az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt – az előző évek gyakorlatához hasonló – húsvéti fokozott közúti ellenőrzés. A Pápa Városi Rendőrkapitányság mintegy 30 fővel vett részt az akcióban az illetékességi területen. A rendőrségi akció az ittas vezetők kiszűrését, az agresszív vezetők szankcionálását, a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzését, illetve a vezetés közben történő mobiltelefon használat ellenőrzését célozta. A járőrök a motorosokat és a kerékpárosokat éppúgy vizsgálták, mint a gépjárművezetőket. Az ellenőrzések az előző éviekhez képest jobb eredményt hoztak – tudtuk meg Rácz Gyula rendőrhadnagytól, a Határrendészeti- és Közbiztonsági Osztály vezetőjétől. A nap minden szakára kiterjesztett szolgálat során két ittas vezetőt szűrtek ki a forgalomból – egy gépkocsivezetőt és egy kerékpárost,- néhány esetben érvénytelen okmányok miatt kellett intézkedniük a rendőröknek, egy esetben pedig jogosítvánnyal nem rendelkező személy ellen kellett intézkedést foganatosítaniuk. Vezetés közbeni mobiltelefon használóval ezúttal nem volt dolguk a járőröknek és a passzív biztonsági eszközök - biztonsági öv és a gyermekülés – használatának elmulasztásával sem találkoztak az ellenőrzések során. A fokozott rendőri jelenlét egyre inkább a szabályok betartására ösztönzi a járművezetőket – összegezte a három napos akciót a rendőrhadnagy. Az ünnepi hétvégén két baleset történt a pápai kapitányság illetékességi területén, egy gépkocsi a 83-as számú főúton, egy motoros pedig Borsosgyőr külterületén szenvedett balesetet.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!