Felújították az igali játszóteret


2016-03-30 22:13:31  | cikk: HuHa  | 


Felújították az igali játszóteret főképe
Ma délután fejezte be a Városgondnokság az Igal lakótelepen lévő Katalin játszótér felújítását. A gyermekbirodalom 2004-ben épült, s mostanra erősen leromlott a játékok állapota. A TÜV lehangoló szakvéleményt mondott a létesítmény minőségéről – tudtuk meg Bakó Istvántól, a Városgondnokság igazgatójától, aki éppen ezért döntött úgy, hogy ezt a játszóteret újítják fel először.
A mászóvárnak hiányott az egyik lába, a tornyok teteje és jópár deszka

Felvételeinken jól látható, a játékok valóban elhasználódtak, a faszerkezetek elkorhadtak, a mászóvár tetejét már korábban le kellett bontani, de egy tartó láb is hiányzott a játékeszközről a sok tönkrement deszka mellett. Nem volt jobb állapotban a többi játék sem, lekopott festék, összefirkált libikóka, megrongálódott kerítés fogadta az utóbbi időben a játszótérre érkezőket. Most azonban újra szép képet mutat a kisgyermekek kedvelt helye.

-Szinte mindenhez hozzá kellett nyúlni. A kerítést kijavítottuk és újrafestettük, a mászóvár hiányzó és tönkrement lábait pótoltuk, kicseréltük az elkorhadt deszkákat, új tetőt készítettünk a tornyokra és lefestettük az egészet – sorolta Bakó István. Hasonló munkát kellett elvégezni a többi játékon is. A hinták új ülőkéket kaptak, a faszerkezeteket kijavították és minden játékot újra festettek. Az esési tereket felújították, de megújultak a padok, hulladékgyűjtők is, és a bejárati kapu ismét régi fényében tündököl.
-Új játékot is vásároltunk a játszótérre, egy pörgőt, hiszen ilyen nem volt eddig itt – tájékoztatott az igazgató. A játszótér felújítása az új játék megvásárlásával együtt hétszázezer forintba került, a munkálatokat igyekeztek úgy elvégezni, hogy teljesen ne kelljen lezárni a gyermekbirodalmat, mindig csak az épp javítás alatt álló játékot kerítették el.

Minden játékot felújítottak, újrafestettek

A felújított játszótéren ma délután is voltak gyermekek, Tihanyi Kristóf szerint nagyon szép lett a terület és szívesen jön ide játszani, kedvence pedig az új pörgő.

Helyreállították a padokat is és új játékkal gazdagodott a gyermekbirodalom

A játszótér felújítási munkák tovább folytatódnak a városban, a Bocsoron lévőnél a sövénynyírást és a fanyesést már elvégezték, és a következő hetekben ott zajlik majd a játékok rendbetétele. Mint megtudtuk, hasonló feladatokat kell elvégezni azon a játszótéren is. A munkát már felmérték, a szükséges anyagokat beszerezték és az Igal befejezése után ott dolgoznak majd a Városgondnokság munkatársai.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!