Petőfis siker az uniós pályázaton


2016-03-28 17:07:16  | cikk: ha  | fotó: Tölli Tamásné Bálizs  | 


Petőfis siker az uniós pályázaton főképe
Az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Tájékoztatási Irodája, a Miniszterelnökség és a magyarországi Europe Direct tájékoztató irodák által indított „Fedezd fel EUrópát!” című program keretében országosan összesen 38 osztály, így a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium 10.A osztálya is ellátogathatott Budapestre, az Európai Unió Házába.

Az előzetes feladat az volt, hogy a diákok keressenek fel a lakóhelyükön vagy környékén európai uniós fejlesztéssel megvalósult középületet és ezt örökítsék meg videófelvételen. A pápai diákok az Esterházy-kastélyt választották, erről állítottak össze egy kisfilmet. Egy tárlatvezetés keretében készítették el az anyagot, beöltöztek barokk ruhába és rögzítették élményeiket.


A pályamunkák elbírálóinak tetszett a kisfilm, így az osztály március elején Budapestre utazhatott. Istenes Ramóna, 10.A-s diák hírportálunkhoz eljuttatott beszámolójában részletesen leírja a kirándulást. Elsőként a Láthatatlan kiállításra váltottak jegyet, mely nagy élmény volt. Ezután következett egy előadás az Európai Unió Házában, ahol lendületes, igazán fiataloknak szóló formában ismerkedhettek meg a petőfisek az unió felépítésével, működésével. Ezután következett a Várkert Bazár, megnézték az Új világ született című kiállítást és végül egy citadellai séta zárta a napot.

A Petőfi Sándor Gimnázium 10.A osztályát a kirándulásra Tóthné Sperai Renáta osztályfőnök és Tölli Tamásné Bálizs Zsuzsanna tanárnő kísérte el. A kirándulást az Európai Unió magyar képviselete finanszírozta. A projekt célja az volt, hogy az Európai Unió által finanszírozott beruházások bemutatásán keresztül a középiskolás korosztály minél szélesebb körű európai uniós ismeretekhez jusson.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!