Ismert történet új köntösben


2016-03-26 14:03:56  | cikk: ha  | 


Ismert történet új köntösben főképe

Legyetek jók, ha tudtok - A legősibb gonosz és jó csap össze a sokak által egy 1984-es filmből ismert történetben. Néri Fülöp Rómában a maga köré gyűjtött árva gyerekek nevelőjeként él. A kicsik a romos templom falai között szegénységben, de az atyának köszönhetően szeretetben nőnek fel. Azonban a biztonságot nyújtó menedéken kívül műhelyében folyamatosan munkálkodik a gonosz. Fülöp atya felismeri az ördög jelenlétét, és felveszi ellene a harcot, hogy megóvja a világot az elkárhozástól, és megmentse legkedvesebb nevelt gyermeke, Cirifischio lelkét a pusztulástól. A történetet a Budaörsi Latinovits Színház-Múzsák Társulat előadásában láthatta a pápai diákközönség.

Tövispataki Beáta játszotta Leonettát, Cirifischio szerelmét a történetben. Elmondta, hogy ő az egyik alapítója a Múzsák Társulatnak. 2006-ban jött létre a csoport, a kamaradarabok után első nagyobb előadásuk A muzsika hangja volt. A musical nagy siker volt és ma is az, hisz négy éve játsszák már. Az elismerések hozták az újabb nagy vállalkozást: színre vitték a Legyetek jók, ha tudtok című, ma már klasszikusnak számító történetet a Budaörsi Latinovits Színházzal koprodukcióban.

Leonetta (Tövispataki Beáta), Fülöp atya (Kardos Róbert) és Cirifischio (Endrédy Gábor)

Tövispataki Beáta elmondta, hogy azért választották a Legyetek jók, ha tudtok című előadást, mert ez az ő generációjuknak még filmélményként, jól megfogalmazott mondanivalóként is megvolt, ezt szerették volna továbbadni. Többen feldolgozták már a darabot, de a zenés változatot kevesen vállalták be. Felvették a kapcsolatot a szerzőkkel és gyorsan összeállt a lelkes csapat. A választásnál az is szempont volt, hogy ez a történet értéket közvetít, jóra tanít, elgondolkodtat, ezek fontosak a társulat előadásaiban, tette hozzá a színésznő.

A darabban a nézők végigkövethetik Cirifischio életét, azt, hogy miként kísérti a gonosz, s azt is, hogy nem tud ennek ellenállni, annak ellenére, hogy Fülöp atya mindig megpróbálja a helyes útra terelni. Életünkben rengeteg olyan hatás ér bennünket, ami eltéríthet a célunktól, könnyebb utat ígérve, de aztán kiderül, hogy ennek mindig nagyon súlyos ára van. Cirifischio élete ezt remekül példázza, mondta Tövispataki Beáta, ha nem hallgatunk belső értékeinkre és azokra az emberekre, akik élettapasztalatuk és jellemük okán is példaként szolgálhatnak, akkor bizony nem ér jó véget a történet. Legyünk jók, ha tudunk, és ne akkor bánjuk meg bűneinket, amikor már késő - tette hozzá a színésznő.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!