Végre megtört az átok!


2016-03-26 11:58:03  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Végre megtört az átok! főképe
Az NB I/B-s kosárlabda bajnokság hatodik helyén álló Tehetséges Fiatalok gárdáját fogadta a Concordia Motax KC Pápa, mely ezúttal is arra készült, véget vet nyeretlenségi szériájának. Legutóbb december 10-én tudtak nyerni Puszta Dávidék, az azóta eltelt 12 fordulóban kivétel nélkül alulmaradt ellenfelével szemben a PKC. Hazai oldalon térdsérülés miatt Ács Péter nem tudta vállalni a játékot, a házigazdák a Keresztes, Horváth, Szanati, Puszta, Németh ötössel sorakoztak fel a feldobáshoz. Kiváló kezdést láthattunk a Pápától, mely Puszta közelije után hamar hétpontos különbséget alakított ki, végre távolról is pontosak voltak a próbálkozások, Németh Armand és Horváth Attila hármasa után a vendégek edzője kénytelen volt időt is kérni (9-2). A folytatásban is a mieink domináltak, s bár a fővárosiak a nyolcadik percre ki tudtak egyenlíteni, Horváth újabb hármasával nem adták ki a kezükből az előnyt, a játékrész végén négypontos hazai vezetést mutatott az eredményjelző (19-15). A rövid pihenő után ott folytatta a Concordia, ahol az első negyedben abbahagyta, Németh két emberrel a nyakán is beszórt egy hármast, védekezésben extrát nyújtottak a pápaiak, így egy háromperces TF gólcsend következett, és egy 9-0-s hazai futással 28-15-re módosult az állás. A későbbiekben sem vett vissza a tempóból a PKC, közel hat perc alatt mindössze két pontot engedélyezett ellenfelének - Keresztes védőmunkájára nehéz lenne szavakat találni – a nagyszünetre megnyugtató, 16 pontos előnnyel mehettek a hazaiak (39-23). A harmadik negyedben kisebb hullámvölgybe kerültek a vendéglátók, öt perc alatt felére csökkent az előnyük, támadásban becsúszott néhány pontatlanság, így ismét látótávolságon belülre kerültek a vendégek (41-33). A negyed hajrájában Puszta hármasával gyorsan lehűtötte a kedélyeket és Vukolicot is megtalálták a passzok a palánk alatt, így a záró felvonás előtt visszaállt a megnyugtató különbség (50-36). A negyedik negyedben rutinosan őrizte előnyét a PKC - ellenfele pedig nem talált fogást rajta - így hosszú hónapok után ismét győztesen hagyhatta el a pályát, megérdemelt, 11 pontos hazai siker született.

Vajda Balázs: Maximálisan elégedett és boldog vagyok. Mondanom sem kell, ránkfért a siker, melyből remélem tudunk erőt meríteni. Nem is kövek, inkább sziklák gördültek most le rólunk. Az első félidőben extrát játszottunk, a közelieket és a hármasokat is nagy százalékban értékesítettük, fegyelmezettek voltunk, a helyzeteinkkel élni tudtunk. A második félidőben volt egy kisebb hullámvölgy, de ebből kijöttünk és tudtuk folytatni lendületes játékunkat. A csapat nevében szeretném megköszönni a közönség támogatását, sokat jelent, hogy a legnehezebb időkben is kitartottak mellettünk.

Concordia Motax KC Pápa - Tehetséges Fiatalok 61-50 (19-15, 20-8, 11-13, 11-14)

Concordia Motax KC Pápa: Horváth A.6/6, Németh 13/6, Keresztes 13, Puszta 17/6 , Szanati 2, cserék: Vukolic 10, Fülöp, Vajda, Kutasi , Perger, Hole, Rédei

Az alapszakasz utolsó fordulójában Pécs látogat Pápára, a találkozót április 3-án 18 órától rendezik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!