Fórum a munkaerő-piaci támogatásokról


2016-03-24 21:40:12  | cikk: Babos Petra  | 


Fórum a munkaerő-piaci támogatásokról főképe
A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Pápai Területi Irodája és a Veszprém Megyei Kormányhivatal Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának közreműködésével tájékoztató fórumot szervezett munkaerő-piaci támogatások és pályázatok témájában. A rendezvénynek a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola adott otthont.

A programon Bocskay Gyöngyi, a VEMKH Pápai Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály osztályvezetője, a vállalkozásoknak nyújtható munkaerő-piaci támogatásokat mutatta be. Hazai és EU-s finanszírozású támogatásokat és pályázatokat vehetnek igénybe a munkáltatók az álláskeresők foglalkoztatásához. Ilyenek lehetnek például a bérköltség, lakhatási, utazási költségek, valamint a vállalkozóvá válás támogatása.
Bocskay Gyöngyi előadása közben

Ezt követően Czigány Attila, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési főmunkatársa a Gyakornoki Program pályakezdők támogatására és az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak pályázat lehetőségeiről beszélt.
-A Gyakornoki Program pályakezdők támogatására szolgál. A program elsődleges célja a közvetlen munkahelyteremtés elősegítésén túl az iskolai rendszerű képzésben, felnőttoktatásban vagy felnőttképzésben megszerzett szakképesítés hasznosulásának elősegítése, a fiatalok korai munkahelyi tapasztalathoz segítése, ezzel a későbbi foglalkoztathatóságuk növelése. A Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak című, Európai Bizottság által támogatott, határon átnyúló szakmai csereprogram keretében pályázatot hirdet vállalkozás indítását tervező fiatalok és új vállalkozások részére. A program az új, vagy a leendő vállalkozóknak ad lehetőséget arra, hogy a résztvevő országokban működő tapasztalt vállalkozóktól tanulhassanak. A tapasztalatcsere a fogadó vállalkozónál való 1-6 hónapos tartózkodással valósul meg, amelynek során az új vállalkozó aktív munkavégzést folytat, és szert tesz a vállalkozás indításához, működtetéséhez szükséges ismeretekre. Az Erasmus Fiatal Vállalkozóknak program a törekvő európai vállalkozókat segíti hozzá egy európai kisvállalkozás elindításához és/vagy a sikeres működtetéséhez szükséges képességekhez. Az új vállalkozók tudást és szakmai ötleteket gyűjtenek és cserélnek egy tapasztalt vállalkozónál, akivel együttműködnek az 1-6 hónapos időtartam során. A tartózkodást részben az Európai Bizottság finanszírozza – mondta Czigány Attila.

A rendezvény végén Czeglédi Judit, a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságfejlesztési tanácsadója a Széchenyi Kártya Program újdonságairól beszélt a megjelenteknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!