Gazdasági vezetők fóruma a Haas und Sohn Kft-nél


2016-03-23 20:40:55  | cikk: Babos Petra  | 


Gazdasági vezetők fóruma a Haas und Sohn Kft-nél főképe
Pápa város polgármestere, Áldozó Tamás és a NATO Légi Szállítást Kezelő Programiroda vezetője, Weik Noldus nemrégiben létrehozta a Pápai Gazdasági Vezetők Fórumát, amelynek ma tartották negyedik összejövetelét. A fórumot mindig más helyszínen tartják, ezúttal a Haas+Sohn Fűtőkészülékgyártó és Kereskedő Kft. pápai telephelye adott otthont a rendezvénynek.

A megjelenteket Unger Tamás alpolgármester, a helyi gazdaságfejlesztés önkormányzati felelőse köszöntötte.
-A pápai vezetők fórumát egy közös gondolat hívta életre, mi szerint egy olyan fórumot hoznak létre a helyi gazdaság számára, amelyben a helyi gazdasági élet szereplőinek lehetősége nyílik a tapasztalatcserére, egymás vállalatainak megismerésére, hiszen véleményük szerint nem ismerik a helyi vállalkozók egymás tevékenységi köreit. Előfordult már az is, hogy egy helyi vállalkozó a saját beruházásainak kivitelezésére nem helyi kisvállalkozót kért fel, mert nem tudott róla. Olyan fórumot kívántunk létrehozni és fenntartani, ami közelebb hozza a vállalkozásokat egymáshoz – hangsúlyozta az alpolgármester.

Unger Tamástól megtudtuk, ezentúl minden egyes összejövetelre meg fognak hívni egy gazdasággal foglalkozó szakembert, aki aktuális témákban tart majd előadást. Ezen kívül elindítanak egy olyan interaktív beszélgetést a helyi gazdaságról, amelyben szeretnék a vállalkozások véleményét megismerni, a tapasztalatokat összegyűjteni, illetve innovatív fejlesztési és javaslati ötleteket megfogalmazni, azokon a területeken, amelyeket a város, az önkormányzat együttműködésben a vállalkozásokkal közösen el tud indítani. Pápa azokat a területeket tudja fejleszteni, amely az ő számukra fontos. Nem utolsó sorban az is fontos, hogy ezek a vállalkozások jól érezzék magukat a városban, s meglegyen minden olyan feltételük, ami elengedhetetlen a működéshez, hiszen ez garantálja, hogy hosszú távon is itt tudjanak maradni, s további fejlesztéseket végrehajtani.

Unger Tamás azt is elmondta, a nyílt fórumra továbbra is várják az érdeklődőket. Jelenleg azokat a vállalkozásokat szólították meg, akik az önkormányzattal, vagy a Bázisrepülőtéren működő vállalkozásokkal valamilyen kapcsolatban állnak. Közös érdekük, hogy a helyi cégek jól működjenek, helyben fizessenek iparűzési adót, és persze pápaiakat alkalmazzanak. Ezek a fórumok segítséget tudnak nyújtani a kiváló együttműködéshez, a megfelelő információ szolgáltatásával.

Wiek Noldus hírportálunk kérdésre elmondta, nagyon jó ötletnek tartja ezt a gazdasági fórumot. A találkozók alkalmával a vezetők nyíltan tudnak beszélgetni, tapasztalataikat elmondani, s egymástól kérdezni, ezzel segítve a jó együttműködést.

A mostani rendezvényen új programelemként szerepelt, hogy a Széchenyi Programiroda NKft. szakembere, Orbán Kristóf a 2014-2020-as európai fejlesztési ciklus pályázati lehetőségeiről beszélt a hallgatósának, majd a résztvevők megtekintették a Haas und Sohn és az Elekthermax Kft.-t.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!