A víz világnapját ünnepelték a Csókai Óvodában


2016-03-22 20:39:54  | cikk: Babos Petra  | 


A víz világnapját ünnepelték a Csókai Óvodában főképe
A Csókai Óvoda Zöld Óvoda lévén minden évben megünnepeli a különböző jeles napokat. Az intézmény nagy hangsúlyt helyez a környezeti nevelésre, ezért a zöld ünnepek sorában fontos szerepet kapott a víz világnapja, amikor több eseményt is szerveztek a gyerekek számára az óvónők.

Tunnerné Buzás Éva óvodavezető elmondta, a víz világnapja alkalmából igyekeztek az idén is színes feladatokat összeállítani, hogy a kicsik megtanulják, mennyire fontos a víz megóvása.
-A múlt héten ellátogattunk a Tapolcafői Tanösvényre, ahol megnéztük, hogy tör fel a víz, s meg is kóstoltuk a friss vizet a kútból. Tegnap HAPPY Napot tartottunk, melyen az ivóvíz fontosságára hívtuk fel a figyelmet immáron ötödik éve. Ennek érdekében „vizizsaru” ügyeletet bíztunk a gyerekekre, s minden csoportban különböző módszerek segítségével dolgoztuk fel a témát. A gyerekek megtapasztalhatták, hogy az ivóvíz mennyire egészséges. Az ovisokat reggel egy-egy üveg ásványvízzel fogadtuk, buzdítva arra, hogy kortyolgassák napközben, ha megszomjaznak. Meghirdettünk egy pályázatot, melyben bármilyen alkotást lehetett készíteni a víz témakörében. Az ötletesebbnél ötletesebb műveket a szülők együtt készítették a gyerekekkel.
A rendezvényre a Vizitündér is ellátogatott

Németh Luca és Lakatos Alex, a Mackó csoport apróságai, a hét során megtanulták, hogy a vizet óvni kell, mert az, az állatoknak is élőhelye. A gyerekek elmesélték, nem szabad pazarolni a vizet, ha fogat mosunk vagy fürdünk, mindig el kell zárni, ha nem használjuk. Luca nagyon szereti az ásványvizet, otthon azt szokta inni.

Az idei évben is szerették volna e jeles zöld ünnepet a szülőkkel együtt megünnepelni, ezért ma délutánra játszóházat hirdettek, melyen több helyszínen zajlottak a foglalkozások. A gyerekek halacskákra gyűjthették a feladatok teljesítéséért járó pikkely-pontokat, melyekért apró ajándékot kaphattak. A vidám hangulatú délutánon egy pohár friss vízzel is kedveskedtek a résztvevőknek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!