Családi délután a húsvét jegyében


2016-03-20 22:54:13  | cikk: Babos Petra  | 


Családi délután a húsvét jegyében főképe
Nyuszi hopp! címmel az idei évben is megszervezte családi húsvéti játszóházát a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ. A színházépület emeleti terei megteltek ügyesebbnél ügyesebb kezű gyerekekkel és szüleikkel, akik együtt kézműveskedtek, játszottak.
A gyerekek igazán jól érezték magukat

Az idei évben a játszóházról a naszályi Virgonckodó Játszópark tagjai gondoskodtak, akik több mint harminc készségfejlesztő játékot hoztak, amelyek mind-mind a húsvéthoz kapcsolódtak. A tematikus, óriás, fából készült, egyedi tervezésű, saját készítésű fajátékokból álló játszóparkban volt puzzle, célbadobó, memóriajáték, tojáslabirintus, nyuszis minigolf, tojásleguruló és még számtalan egyedi játék. Bartáné Endrédi Veronika, a játszóház vezetője hírportálunk kérdésre elmondta, családi vállalkozásként működnek már több mint 20 éve.
-A gyerekek nagyon szeretik a játékainkat, sőt a szülők is, hiszen ők közben nosztalgiázhatnak. Sokszor látjuk, hogy kisgyermek, anya, apa és nagyszülő is játszik. A mai alkalomra óriási húsvéti játékainkat hoztuk el, de karácsonyi, gyermeknapi és egyéb jeles napokhoz kötődő játékaink is vannak, így tehát a több száz játékunk között mindenki találhat alkalomhoz, igényeihez és korához illőt. Hamarosan megnyílik állandó helyszínünk Tatán, az Öreg-tavi ÉlményVÁR, ahol 150 nagy fajátékkal, állatsimogatóval várjuk az érdeklődőket, de a rendezvényekre továbbra is változatlanul kitelepülünk – fűzte hozzá a játszóház vezetője.

Akik a játék hevében megéheztek, azok a farkasgyepűi Egészségfejlesztő Iroda húsvéti ételkóstolóján falatozhattak. Windisch Adrienn dietetikus elmondta, a nyuszi, vagyis zöldségtál rendkívül népszerű volt a gyerekek körében, amelyhez különböző mártásokat is megízleltek. Természetesen édesség helyett aranymazsola, szárított mangó és ananász, valamint mandula várt a gyerekekre.
A nyuszi tálon volt friss répa, madársaláta és cukkini is

Nagy Mónika és Kirsch Alíz együtt érkeztek a húsvéti programra szüleikkel. Mivel ők az óvodában jó barátnők, ezért mindenképpen együtt akartak alkotni. Mindketten készítettek csodaszép piros tojást és kiskosarat, amibe azokat a tojásokat teszik, amellyel a locsolókat várják majd. A lányok nagyon várják a nyuszit, remélik, sok meglepetéssel érkezik hozzájuk.

A családi nap a jól ismert és kedvelt Holle Anyó Színház vidám, zenés mesejátékával, a Terülj, terülj, asztalkámmal zárult.
Terülj, terülj, asztalkám...

A JMSZK a tavaszi szünetben ismét kirándulásra invitálja a családokat. Ezúttal az úticél az Etyeki Korda Filmpark, ahol a filmtitkok birodalmába csöppenhetnek a látogatók, hazafelé pedig a zsámbéki Premontrei Kolostort tekintik meg.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!