Ha nehezen is, de revansot vett a Perutz


2016-03-19 18:03:42  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ha nehezen is, de revansot vett a Perutz főképe
Három győztesen megvívott bajnoki után idei negyedik sikerére készült a Perutz FC. A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 21. fordulójának szombati játéknapján ráadásul a jó széria folytatása mellett a revans lehetősége is fűtötte a mieinket, hiszen az a Csetény látogatott a Perutz Stadionba, akitől ősszel 1-0-s vereséget szenvedtek Marton Miklósék. A kezdő sípszó előtt a házigazdák a harmadik, a vendégek a 10. helyet foglalták el a tabellán, Nagy László csapata ráadásul idén még nem tudott nyerni, mérlegük két döntetlen és egy vereség volt. A találkozó ünnepélyes kezdőrúgását harmadik születésnapja alkalmából Szabó Zoltán kisfia, Szabó Zalán végezte el. Hazai oldalon a vezetőedző három helyen változtatott az elmúlt héthez képest, a Perutz a Simon – Horváth Á. Kovács, Erdősi, Györkös – Iványi, Somogyi, Szabó Z., Mészáros – Venczel, Nemes kezdő felállással a korábbi hazai mérkőzésekhez hasonlóan jól kezdett, hiszen már a nyolcadik percben megszerezte a vezetést, Somogyi indította a jobb oldalon Venczel Zoltánt, aki miután túljutott ellenfelén jobbal beadta a labdát, melyet Szabó Zoltán közelről a hálóba bólintott 1-0. Nem sokkal később megduplázta előnyét a pápai csapat, a 12. percben Szabó és Iványi összjátéka után a játékszer kis szerencsével Venczel elé pattant, aki a kimozduló Mits elől elvitte a labdát, majd közvetlen közelről a hálóba lőtt 2-0. Ezzel a két hazai góllal gyakorlatilag le is zárta az első félidő érdemi részét a Perutz, a folytatásban mezőnyjáték folyt, a kapuk nem forogtak veszélyben. Szünet után Venczel lábában volt a harmadik hazai találat, ám az ötös sarkáról leadott lövést Mits bravúrral hárítani tudta. Az 54. percben a semmiből szépített a Csetény, Vincze húsz méterről elvégzett szabadrúgása csapódott a kapu jobb oldalába (2-1), sőt három perccel később Ganzler lövésénél csak a kapufa mentette meg a mieinket. A folytatásban összekapta magát a Pápa, előbb Iványi, majd Venczel hagyott ki egy-egy lehetőséget, a 76. percben aztán végleg eldőlt a három pont sorsa: egy vendég bedobás után Somogyi szerzett labdát, majd Szabóhoz passzolt, aki a jobb oldalon üresen érkező Mészáros elé tálalt, a középpályás pedig szépen kilőtte a jobb alsót 3-1. Két perccel később Szabó jobb lábas próbálkozásánál mutatott be bravúrt Mits kapus, majd Bánszegi beadását ejtette ki a kezéből Simon, a kipattanót Nagy ollózta kapura Erdősi azonban a gólvonalról ki tudta fejelni a labdát. A hajrában Szabó lábbal, Nagy Péter pedig fejjel rontott el egy-egy ziccert, így maradt a 3-1-es eredmény. A Perutz FC megőrizte tavaszi veretlenségét, bár Simon kapuja előtt voltak meleg pillanatok, és a vendégek hálója előtt is több ziccert kihagytak a mieink, mindent összevetve megérdemelt hazai győzelem született.

Perutz FC – Csetény 3-1 (2-0) Gsz.: Szabó, Venczel, Mészáros ill. Vincze

Marton Miklós: Megint jól kezdtünk, az első félidőben szép gólokat lőttünk, jól is játszottunk, a Csetény a félpályán alig jött át, a labdabirtoklásunk is tekintélyt parancsoló volt. A második játékrészben a középpályás védekezésünk megbomlott, ami miatt volt egy-két meleg pillanatunk. Ettől függetlenül csak magunknak tettük nehézzé a meccset, ajtó-ablak helyzetben mellé, fölé rúgtuk a labdát, összességében úgy látom, nem forgott veszélyben a győzelmünk.

Perutz FC: Simon – Horváth Á. (’90 Páli), Kovács, Erdősi, Györkös – Iványi (’82 Orovecz), Somogyi, Szabó Z., Mészáros – Venczel (’71 Nagy P.), Nemes (’90 Véber)

Csetény: Mits – Jakab, Kovács, Bánszegi, Hornyacsek (’85 Molnár) – Csik (’50 Bíró), Ganzler, Nagy, Rummel – Csomai, Vincze

A pápai csapat március 26-án Peremartonba utazik, majd két nappal később – március 28-án, Húsvét hétfőn 18 órai kezdéssel – az éllovas Veszprémmel találkozik Pápán.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!