Finomságokkal teli egészségbüfé


2016-03-19 18:10:07  | cikk: ha  | 


Finomságokkal teli egészségbüfé főképe

Az Egészségbüfé elnevezésű program már hagyományos a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában. A felső tagozatosok évről évre újabb receptekkel és ötletekkel vágnak neki annak a délutánnak, amikor az osztályok egészséges, finom, és nem mellékesen rendkívül látványos csemegéket készítenek.

Englertné Nyerges Rita szervező tanár a program bevezetőjében egy rövid vetített képes előadást tartott arról, hogy melyek az élelmiszerek helyes tárolásának, hűtésének alapvető tudnivalói. Szó esett többek közt arról, hogy a hűtőszekrény leghidegebb része az alsó rekeszek felett található, ide kell betenni a friss élelmet, legmelegebb pedig a fridzsider ajtajánál van, itt kaphat helyet például a mustár, a majonéz vagy épp az italok. Arra is kitért a tanárnő, hogy a hűtőszekrényt legcélszerűbb ( és a legkörnyezettudatosabb) ecetes vízzel tisztítani.

Minden, ami egészséges és finom - ez volt a szempont

Mindezeket az információkat le is jegyezték a diákok, hisz idén az egészségbüfé új elemmel bővült. Az osztályok tanulói egy több állomásból álló vetélkedőn vettek részt, ahol számot adhattak ismereteikről. Míg az osztály egy része a kérdésekre válaszolt, addig a többiek munkához láttak. Az osztálypénzből megvásárolt alapanyagokból készítették el az előre megtervezett kínálatot. Nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt használtak a tanulók, de a tejtermékek és a teljes kiőrlésű kenyér, péksütemények sem hiányoztak a hozzávalók közül.

Az elkészült finomságokat értékelték is, eredményhirdetés a jövő hétre várható. A zsűrizés után mindenki megkóstolhatta az egészséges hidegtálak remekeit.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!