Tavaszi zsongás a Weöresben


2016-03-19 17:28:59  | cikk: ha  | 


Tavaszi zsongás a Weöresben főképe

A Magyar Drámapedagógiai Társaság idén is meghirdette a dramatikus hetet, március 16-24. között. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy a drámás tevékenységek ne csak tanórai keretben jelenjenek meg, hanem minél több korosztályhoz, réteghez eljussanak. Mesepedagógia, improvizáló drámaírók, játékos foglalkozások szülőkkel, ovisokkal, civil csoportokkal - csak néhány a programokból.

Természetesen a Weöres Sándor Általános Iskola is csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek idei témája az ébredő tavasz. Mivel az intézményben a héten ökoprogramok is voltak, ezért ennek jegyében szervezték meg a drámás akciót is, melyre a Csókai Óvoda és a Szivárvány Óvoda nagycsoportosait invitálták.

A kismókusok befogadták odújukba Mókus anyót

Az ovisokkal Horváthné Árvai Mária és Pulay Róbertné játszott, Sándor napjához kapcsolódva egy kis meleget varázsoltak - sikerrel, hisz a drámateremben a jókedvű foglalkozáson kimelegedtek a gyerekek. Az ovisok voltak a kismókusok, akiknek odúját eltorlaszolták a hideg szél által odafújt falevelek. Mókus anyó kiszabadította őket, amiért hálából befogadták maguk közé.

A drámajátékok során a gyerekek játszva tanulnak - nevelődnek, most is előkerült például a közös feladatvállalás, a kölcsönösség, a segítőkészség, és persze a környezettudatosság is. A Csókai ovis Császár Szilárd is nagyon élvezte a játékot, érdekes volt a foglalkozás, mondta. Az ovis csoportok kipróbálhatták a digitális táblát is, valamint kaptak színes papírnyulakat ajándékba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!