Tavaszváró műsorral kedveskedtek a Csókai ovisok az időseknek


2016-03-18 21:03:06  | cikk: Babos Petra  | 


Tavaszváró műsorral kedveskedtek a Csókai ovisok az időseknek főképe
A Csókai Óvoda és az ESZI Teveli úti Idősek Otthona már hosszú évek óta rendkívül jó kapcsolatot ápol egymással. Az óvoda és az otthonház nagyon fontosnak tartja az érzelmi nevelést, ezért évente több alkalommal találkozhatnak az idősek a gyerekekkel. Az otthonház lakói legutóbb Mikuláskor lepték meg a kicsiket, most pedig a közelgő húsvét alkalmából az ovisok látogattak el az idősekhez. Ma délelőtt a Mackó csoport apróságai kedveskedtek tavaszváró műsorral az otthonház lakóinak, akik nagyon meg voltak hatódva.

Batáné Vida Marianna, mentálhigiénés munkatárs kérdésünkre elmondta, az idősek már hetekkel ezelőtt izgatottan készültek a gyerekek fogadására, így foglalkozásaikon apró, kézzel készült ajándékokat csináltak, aminek a kicsik mindig nagyon örülnek. Az idősek szívesen nézik a gyerekek műsorát, énekelnek velük és tapsolnak nekik.
-Mi is lelkesen készültünk a mai találkozásra. Sokat beszélgettünk az oviban az idősekről, az otthonházról. Természetesen ajándékot is hoztunk, szalvétatartó nyuszit és kakast csináltunk. Fontosnak tartjuk a generációk találkozását, mivel manapság már nem élnek együtt az idősek és a fiatalok. Így ez egy jó kapcsolódási pont ahhoz, hogy a gyerekek szívét és figyelmét ráirányítsuk arra, hogy az öregeket tisztelni és szeretni kell – ezt már Tunnerné Buzás Éva tagóvoda-vezető mondta a programról.

Az otthonház köszönetképpen természetesen idén is egy kis édességgel lepte meg a gyerekeket a kedves műsorért, és persze a locsolásért. Az óvodások legközelebb anyák napján látogatnak el az idősekhez.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!