Egy mosoly a gyerekekért


2016-03-17 13:35:46  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Egy mosoly a gyerekekért főképe
Pécsről indult az a kezdeményezés, melynek keretében szeretnék felhívni az emberek és a cégek figyelmét, hogy ők is támogassák a gyerekeket és a sportlegendákat. Az "Egy mosoly a gyerekekért és a sportlegendákért" nevet viselő akció - melyhez az elmúlt hetekben, hónapokban rengeteg egyesület, sportoló, közszereplő adta a nevét és arcát - lényege, hogy egy fotóért cserébe óvodások készségfejlesztő labdákat kapnak, melyek segítségével a gömbérzéket és a térlátást is javítva kialakul a gyerekeknél egy jobb mozgáskészség, játékos formában sportolásra is késztetik őket, a későbbi évek során az így elsajátított jobb mozgáskészséggel pedig elválik, hogy hol, melyik sportágban fogják ezt kamatoztatni. Az akció keretében a résztvevők a mérkőzések előtt, de legalább egy mérkőzés erejéig egy mosolygós alakzatot alkotnak, és erről egy fotót küldenek a mozgalom elindítójához, Végh Tiborhoz. Városunkban elsőként a Szivárvány Óvoda készített csoportképet, cserébe pedig meg is érkeztek a készségfejlesztő labdák. Pusztainé Becskereki Virág óvodapedagógus nagyon boldog volt, hogy Pápán is ennyi sportolót meg tudott nyerni e nemes ügy mellé, hiszen a Perutz FC teljes kerete és Gelencsér Róbert szervátültetett atléta is készített fotót, így további sportszereket kaphattak az oviba járó picik.
- Arra bíztatok mindenkit, hogy minél több óvoda, sportegyesület, sportoló csatlakozzon ehhez a kezdeményezéshez, és szeretném kérni a cégek, vállalkozók támogatását is, aki teheti anyagilag is álljon a gyerekek mellé és vegye fel a kapcsolatot Végh Tiborral, hogy még több labdát le tudjon gyártani és minél öbb ovis kaphasson ezekből a képességfejlesztő játékszerből.
A labdákat Glatz Lajos, a Perutz FC klubmenedzsere adta át a gyerekeknek, akik a tornateremben azonnal ki is próbálták a sportszereket. De nemcsak a készségfejlesztő labdákat vehették át a focistapalánták, hanem tíz bőrlabdát is. Grőber Attila, a Pápai Egyesített Labdarúgó Club elnöke elmondta, a klub 20. születésnapja alkalmából minden óvodának tíz labdát ajándékoznak, ezen az összejövetelen ezt is megkapták a picik.

A kezdeményezés Facebook oldala IDE kattintva érhető el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!