A tavasz jegyében zajlott az ovisuli a Tarczyban


2016-03-16 20:32:29  | cikk: Babos Petra  | 


A tavasz jegyében zajlott az ovisuli a Tarczyban főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy megrendezik a több alkalomból álló ovisuli rendezvénysorozatot, ahol a nagycsoportos óvodások és szüleik megismerkedhetnek az iskolával és a leendő tanító nénikkel, s így szeptemberben már sokkal bátrabban léphetik át az iskola kapuját. Venczel Csaba igazgató hírportálunk kérdésére elmondta, az idei évben is több foglalkozással várják az érdeklődőket.
-Iskolánk az idén az ovisokkal való foglalkozást már ősszel elkezdte, hiszen őszi játszóházba invitáltuk őket. Novemberben Márton-napi programunkra hívtuk meg őket, decemberben Mikulásváró ovisulit rendeztünk, és persze meghívtuk a kicsiket az iskolai karácsonyi műsorra is. A múlt héten nyílt hetet tartottunk, ahol a leendő elsősök szülei is bepillanthattak az oktatási-nevelési rendszerünkbe – mondta az igazgató.
Az iskola a jövő tanévben is három első osztályt szeretne indítani, egy általános, egy kéttannyelvű és egy informatikai osztályt.
-A szeptemberben induló tanévben Hegedűs Erzsébet, Bódainé Balogh Orsolya, Nagy Gabriella, Szalay Zsuzsanna, Knollné Domonkos Erika és Vida Tímea lesznek a kicsik tanítói – közölte Venczel Csaba.
A leendő tanító nénik

Nagy Gabriella tanító elmondása szerint az ovisulis foglakozások egyre népszerűbbek a családok körében, hiszen ekkor betekintést nyerhetnek az intézményben folyó munkára, s kicsit közelebbről megismerhetik a leendő tanító nénéiket.

A mai alkalom a tavasz és a húsvétvárás jegyében telt. A gyerekek kézműveskedhettek, színezhettek, asztaldíszt készíthettek, célba dobhattak és táncolhattak is kedvük szerint. Amikor pedig megszomjaztak, finom almalével kínálták őket. A foglalkozás végén meglepetés édességgel készültek a szervezők.
Venczel Csaba a szülőket tájékoztatta az iskoláról, s a képzésekről

Az ovisuli április 6-án folytatódik, akkor sportprogramra várják a gyerekeket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!