Bajnok a Szabadgyalog SE


2016-03-16 07:12:02  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bajnok a Szabadgyalog SE főképe
A megyei másodosztály megnyerése után újabb sikert könyvelhet el a Szabadgyalog Sakk Egyesület. Az idei megyei első osztályú bajnokság kiegyenlített vetélkedést hozott, hiszen a bajnoki cím az utolsó fordulóban dőlt el a pápai egyesület és az ASSE Ajka között. A záró kört megelőzően egy pont volt az előnye a mieinknek, s bár az ajkaiak sorsolása jobb volt, Kiss Csaba elnök bízott benne, hogy meg tudják nyerni a pontvadászatot és jogot szereznek az NB II-es szereplésre. Az utolsó, mindent eldöntő fordulóban a mieink ismét Tapolcával és az Ajkai Bányásszal találkoztak.
- Örömmel újságolhatom, hogy a Szabadgyalog SE megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot a hétvégén, miután a hetedik fordulóban 6-6-os döntetlent értünk el Tapolca ellen idegenben, míg legfőbb riválisunk, az ASSE Ajka csak 6.5-5.5-re gyűrte el az Ezüst Huszár Eplény csapatát, így nagyon meggyőző, fél pontos előnyünk maradt a tabella élén a forduló előtti egyből – tudtuk meg az elnöktől. Most elvileg feljutottunk az NB II-be, gyakorlatilag még lehet olyan, hogy osztályozóra kényszerülünk az NB II-ből kiesett csapattal, bár ez nem nagyon volt jellemző az elmúlt években. Próbáljuk megerősíteni a csapatot, de konkrét nevekről még nem tudok beszámolni. Szponzorokat is kell keresnünk, mert az NB II több százezer forintos plusz kiadást jelent, mellette egy csapattal továbbra is indulnánk a megyei bajnokság következő kiírásában is. „B” csapatunk ezúttal súlyosnak mondható vereséget szenvedett a Bányász Ajka otthonában, mellyel sereghajtóként zárt.

Az ’A’ csapat legeredményesebb játékosa a mindössze 13 éves Domonkos Eszter lett, aki hét meccsből hat ponttal, veretlenül lett a SZGYSE legjobbja, és a nyolc megyei csapat 150 játékosát felvonultató mezőnyében is csak egy játékos volt rajta kívül, aki hasonlóan eredményes tudott lenni. A legeredményesebb a „B” csapatból Ábrahám András lett, három mérkőzésből elért három pontjával, a két pápai alakulatban egyébként összesen 35 játékos játszott.

A bajnokcsapat névsora: Margl Roland, Besenyi Tibor, Kiss Csaba, Buzás Gyula, Varga Gyula, Sashalmi Ádám, Gyutai Nándor, Mayer Attila. Kissné Simon Bernadett, Domonkos Eszter, Farkas Dorina, Krivácsy Gyula, Bartók Zoltán, Döbrönte László, Döbröntei Dávid, Kiss Zoltán. A „B” csapatban a következő játékosok szerepeltek a szezonban: Mezei Zsolt, Katona György, Timár Tibor, Kerecsényi Zoltán, Hamzáné Gyimesi Andrea, Balogh Bálint, Janus Tamás, Czemmel Dániel, Mayer Tibor, Czemmel Viktória, Englert Georgina, Hamza Gábor, Mógor Tamás, Ábrahám András, Pénzes Boldizsár, dr. Sárvári Sándor, Róka Bálint, Hetyei Dániel.

A megyei csapat-, és egyéni diákolimpia eredményeiről hamarosan beszámolunk.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!