11 vereség zsinórban, ismét kikapott a kosárcsapat


2016-03-14 21:37:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


11 vereség zsinórban, ismét kikapott a kosárcsapat főképe
A pénteki, Győr elleni pofon (49-74) után a Concordia Motax KC Pápa alakulatára ismét nehéz négy negyed várt. Vajda Balázsék ezúttal az NB I/B-s rangsor második helyén álló Vasast fogadták a Sportcsarnokban. A mieinknél a legnagyobb kérdés az volt, sikerült-e három nap alatt rendet tenni a fejekben és a múlt heti találkozóval homlokegyenest ellentétes játékot bemutatni. Vukolic, Keresztes, Puszta, Szanati és Horváth sorakozott fel a feldobáshoz, és ha nehezen is, de az első támadást a mieink vezethették. Majd’ két perc kellett a találkozó első kosarához, Puszta Dávid közelije után Németh és Keresztes is betalált, 5-0 után azonban két triplával pillanatok alatt fordítottak a fővárosiak (5-6). Surmann és Faragó is jól büntetőzött, így hamar öt gól állt a felek között, sőt Faragó és Andrássy közelijével kilenc lett a különbség (7-16). Helyzetei voltak ugyan a mieinknek, azokat azonban nem sikerült kosárral befejezni, így hatpontos vendég előny alakult ki a rövid pihenőre (16-22). A második etapban is folytatta agresszív védekezését a Vasas, gyors támadásaikkal és pontos befejezéseikkel tovább nyílt az olló a csapatok között, egy 12-0-s rohammal már 20-34 állt az eredményjelzőn. Lejáró időnél Puszta helyezett el egy hármast a gyűrűben, így a nagyszünetre 15 gólos differencia állt a két együttes között (30-45). Nagyszünet után a hárompontos vonalon kívülről többször is próbálkozhatott a Pápa, ám nem céloztak pontosan a mieink, Németh Amand mind a hat próbálkozása célt tévesztett, a vendégek ellenben jobban koncentráltak, így a negyed derekán már 25 pont volt a különbség (36-61), a tíz perc végére pedig a Vasas 30 pontos vezetésével eldőlt minden érdemi kérdés (46-76). A negyedik negyedre feszült hangulat alakult ki a pályán és a hazai kispadnál is, ebben nemcsak a pápaiak gyenge dobóformája, hanem a játékvezetői ítéletek is közrejátszottak, ráadásul szokatlan módon néhány hazai játékos is összeszólalkozott, sőt néhány nézői bekiabálás is "megtalálta" a kispadot. A záró felvonásban magabiztosan őrizte előnyét a Vasas és végül 37 pontos győzelmet aratott. Nem túlzás azt állítani, hogy története egyik legnagyobb válságát éli a pápai kosárcsapat, a miértekre sokan keresik a választ, egyelőre úgy tűnik, azt is sikernek könyvelhetjük el, ha sikerül kiharcolni a bennmaradást. A Concordia Motax KC Pápa 2015. december 10-én nyert utoljára, azóta az összes meccsét elveszítette, sorozatban 11-et. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, hiszen március 18-án az éllovas Veszprémhez utazik a PKC.

Concordia Motax KC Pápa – Vasas Akadémia 68-105 (16-22, 14-23, 16-31, 22-29)

Concordia Motax KC Pápa: Horváth A. 2, Németh 3, Keresztes 11, Puszta 21/9, Vukolic 8 cserék: Fülöp, Vajda 4, Ács 1, Szanati 8, Kutasi 8/6, Perger, Domján 2

Vajda Balázs: A vereség teljes mértékben a realitásnak megfelelő, a Vasas a bajnoki címre hajt, nekünk pedig – ki kell mondani - a bennmaradás kiharcolása a legfontosabb. Sajnos nem sikerült rendezni a sorainkat a Győr meccs után, mely nagyon mély nyomokat hagyott bennünk. Nem indult rosszul a meccs, aztán megint az érthetetlen rövidzárlatok teljesen szétzilálták a csapatot. Igyekszünk megbirkózni a helyzetünkkel, nem ehhez vagyunk hozzászokva, de a mentális dolgok megnehezítik a mindennapjainkat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!