Négypontos kézilabda hétvége


2016-03-13 20:16:54  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Négypontos kézilabda hétvége főképe
Az NB II-es kézilabda bajnokság vasárnapi játéknapján alsóházi rangadót rendeztek a Sportcsarnokban, a hat ponttal 10. helyen álló Bakonyerdő Pápa a szintén hat egységgel rendelkező Szombathelyt fogadta. Előzetesen a hazaiak számítottak esélyesnek, egyrészt az odavágón négy góllal nyerni tudtak a pápaiak (25-29), másrészt pedig az elmúlt héten javuló formát mutattak, Kapcsándi Zsolt csapata csak a hajrában engedte ki a győzelmet a kezéből az éllovas ellen. A hazaiak edzője a Szentgotthárd elleni mérkőzés után azt mondta, szeretné, ha a Szombathely ellen is hasonló elszántsággal és szívvel játszanának játékosai. Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak a bajnokira, melyen fél perc sem kellett a vezetés megszerzéséhez a mieinknek, Szakács köszönt be, az első perc végén pedig 2-0 állt az eredményjelzőn. Emberhátrányban egy gólra zárkózott a Szombathely, a feljavuló védekezésnek köszönhetően Soós is egyre többet labdát fogott, a kilencedik percben 5-2-es hazai előnynél a vendégek edzője időt is kért. A rövid fejmosás sem segített, beállóból Füzi Attila, szélről Pethő Zoltán is növelni tudta a hazai előnyt, sőt egy hatperces vasi gólcsend és egy 5-0-s hazai roham után már hat gól volt a differencia (15-9). A folytatásban is a Bakonyerdő akarata érvényesült, a félidőre megnyugtató, tízgólos előnnyel vonulhatott (20-10). Fordulás után sem változott a játék képe, folyamatosan növelni tudta előnyét a hazai gárda, Kapcsándi Zsolt edző így mindenkinek játéklehetőséget adott, a sérülésből visszatérő Völgyesi Márk mellett Tóth Dániel is kapuba állhatott, Zsinkó Ádám, Sipőcz Milán, Stall Levente és Cseke Alex is megmutathatta, mire képes a felnőtt mezőnyben. A Bakonyerdő Pápa végül 15 gólos diadalt aratott, mellyel megszerezte idei első győzelmét.

Kapcsándi Zsolt: Számunkra ma a győzelem volt a legfontosabb, külön öröm, hogy azt ilyen játékkal értük el. Játékosaim át tudták menteni a Szentgotthárd ellen látott formájukat mára is, igaz olyan jól azért nem játszottunk, de ismét küzdöttünk, akartunk. Úgy érzem, húsz perc után eldőlt a meccs, működtek a lerohanások, emberelőnyben és emberhátrányban is szereztünk gólt, mindenki szép számú játékpercet kapott, bízom benne, hogy hasonló folytatás vár ránk.

Bakonyerdő Pápa – Szombathely 41-26 (20-10)

Bakonyerdő Pápa: Soós, Völgyesi, Tóth D. (kapusok), Kapcsándi K. 9, Szakács D. 6, Bors M. 8, Bors P. 3, Róth G., Lakos Cs., Füzi A. 6, Tolner B., Sipőcz M. 1, Zsinkó Á. 1, Pethő Z. 3, Stall L. 4, Cseke A.

A juniorok visszavágtak az őszi 33-31-es vereségért, a pápaiak 37-23-as győzelmet arattak. A Bakonyerdő március 19-én Ácsra látogat, majd április 2-án a Tatabánya U23-as együttesét látja vendégül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!