Kedden délelőtt várja az emlékezőket az önkormányzat


2016-03-13 16:52:18  | cikk: Babos Petra  | 


Kedden délelőtt várja az emlékezőket az önkormányzat főképe
Pápa Város Önkormányzata kedden délelőtt tartja a városi megemlékezést az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 168. évfordulója alkalmából. A Március 15. téren tartandó ünnepség helyszínén már pénteken felállították a színpadot, a református templomra kihelyezték a hatalmas kokárdát és a közterületeken, intézményeken is nemzeti színű lobogó díszlik.

A keddi megemlékezés 10 óra 40 perctől toborzózenével indul, az ünnepség 11 órakor a Himnusz hangjaival kezdődik, ezt követően dr. Nagy- L. István, a Gróf Esterházy Károly Múzeum igazgatója mond ünnepi beszédet. Ezt követően zenés-irodalmi műsort láthatnak az emlékezők Benned él a magyarság címmel. A program a hagyományoknak megfelelően a városi kitüntetések átadásával és díszsortűzzel folytatódik, majd koszorúzással és a Szózat hangjaival zárul - tájékoztatta hírportálunkat Szabadkai Verita, a JMSZK igazgatója.

Szabadkai Verita igazgató adott tájékoztatást az ünnepi programról

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kísérő családi programok teszik teljessé az ünnepet. A Kékfestő Múzeumban és a Református Gyűjteményekben 48-as játszóházakba várják a családokat, ahol az ünnephez kapcsolódó tárgyakat készíthetnek az ügyes kezű apróságok és szüleik. A program kedden 10 és 13 óra között látogatható. A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ szervezésében kézműves játszóházba invitálják a gyerekeket szintén kedden 15 és 18 óra között a Zárda utcai Kópé-Várba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!