Jóval tudása alatt játszott a Concordia Motax KC


2016-03-11 22:27:39  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jóval tudása alatt játszott a Concordia Motax KC főképe
A január 22-ei, Oroszlány elleni mérkőzést követően a Győr ellen szerepelt ismét hazai közönség előtt a Concordia Motax KC alakulata. Vajda Balázsék egy ötmeccses idegenbeli túrát hagytak a hátuk mögött, és a mieink abban reménykedtek, hogy hazai környezetben végre megtörik kilenc mérkőzésre nyúló nyeretlenségi szériájukat. Az előjelek mindenesetre pozitívak voltak, hiszen Bonyhádon és Törökbálinton láthattunk szép megoldásokat a pápaiaktól, és mindkét összecsapáson a győzelem is kevésen múlt. Ebben a bajnokságban egyszer már legyőzte péntek esti ellenfelét a PKC, az odavágón sikerült elhozni idegenből a bajnoki pontokat (87-77). A találkozót hazai oldalon a Horváth A., Németh, Keresztes, Puszta, Vukolic ötös kezdte. Puszta Dávid közelijével indult a meccs, majd Ruják egyenlített, sőt Gombás hárompontosával már a Győr vezetett, igaz Puszta szintén kintről hamar egyenlített (5-5). A kiegyenlített játék egészen a negyed közepéig tartott, majd a feljavuló hazai védekezésnek köszönhetően egy 10-0-s rohammal 19-10-re elhúzott a Pápa, és a játékrész végére nyolc pontot ebből meg is őrzött (21-13). Joggal bizakodhattak a pápai drukkerek hasonló folytatásban, sajnos ebből sem a második, sem a harmadik negyedben nem valósult meg semmi, a győriek zónavédekezésével nem tudtak mit kezdeni a mieink, rengeteg pontatlanság, érthetetlen hiba csúszott be a játékukba, Keresztes is alig-alig kapott labdát a palánk alatt. Sokat elmond a PKC teljesítményéről, hogy a második negyedben hét, nagyszünet után pedig mindössze nyolc pontra voltak képesek, ellenfelük pedig folyamatosan növelte a különbséget, hazai részről csak Puszta Dávidot lehet dicsérni, aki amellett, hogy aránylag jól dobott, igyekezett feltüzelni szemmel láthatóan zavarodott csapattársait. Az utolsó negyedre 14 pontos hátránnyal fordult a Pápa, mely ilyen mutatott játék mellett soknak bizonyult, három perc alatt eldőlt minden érdemi kérdés, kintről sem sikerült faragni a különbségen, végül megérdemelt, 25 pontos győzelmet aratott az egyetemi csapat (49-74). Vajda Balázs nem is rejtette véka alá elégedetlenségét.
- Nagyon sajnálom, hogy ezt a formát pont egy hazai mérkőzésen mutattuk, ma totálisan leblokkolt a csapat. Sok összetevője van a vereségnek, a kevés dobott pont, a fegyelmezetlen támadójáték, a gyenge védekezés mind-mind hozzájárult a fiaskóhoz. Egyre nehezebb helyzetben vagyunk, egyre rosszabb mentális állapotban, remélem lesz ez még jobb is. Szeretnék elnézést kérni a szép számú közönségünktől, mert nem ezt érdemlik.

Concordia Motax KC Pápa–Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC 49-74 (21-13, 7-19, 8-18, 13-24)

Concordia Motax KC Pápa: Horváth A., Németh 8/6, Keresztes 4, Puszta 16/6, Vukolic 8 cserék: Fülöp, Hole, Vajda 4, Ács 2, Szanati, Kutasi 6/3, Perger 1

A pápaiaknak sok ideje nem lesz a pihenésre, hiszen március 14-én hétfőn 18 órai kezdéssel a Vasast látják vendégül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!