Újabb exkluzív tárlat az Esterházy-kastélyban


2016-03-11 08:41:50  | cikk: HuHa  | 


Újabb exkluzív tárlat az Esterházy-kastélyban főképe
A Herendi Porcelánmanufaktúra múlt évi időszaki kiállítása után április 2-től újabb különleges gyönyörűségek csodálhatók majd meg az Esterházy-kastély ódon falai között. A keleti szárny emeleti tereiben kialakított kiállítótérben az Ajka Kristály Üvegipari Kft. egyedi, exkluzív termékeit csodálhatja meg a közönség. Az idei időszaki tárlatról sajtótájékoztatón adott hírt a város polgármestere és a kiállító cég vezetője.

Áldozó Tamás hangsúlyozta, idei partnerükkel, a nagy múltú, nagynevű és szép jövő előtt álló Ajka Kristállyal a kastély 2011-es megnyitása óta együttműködnek. A kapcsolat egy 5 évvel ezelőtt visszaszolgáltatott pohárkészlet bemutatásával kezdődött, melynek egyes darabjait a cég újragyártotta az előkerült régi poharak alapján. A városvezető köszönetet mondott az azóta tartó partnerségért, melynek következő állomása a hamarosan megnyíló kiállítás.
-Álláspontunk az, hogy egy igazán exkluzív, nagy presztízsű márkához csak egy hasonlóan nagy presztízsű márkát szabad csatolni, s azt látjuk, hogy az Esterházy név, az Esterházy-család pápai öröksége olyan minőséget jelent, amely bátran párosítható volt tavaly a Herendi Porcelánnal és házasítható az Ajkai Kristállyal.

A partnerség újabb állomása az április 2-án megnyíló Ajkai Kristály tárlat - mondta Áldozó Tamás polgármester

A polgármester kiemelte, ezzel az újabb kiállítással ismét együtt mutatkozhatnak meg Veszprém megyei értékek, vagyis olyan komplex turisztikai terméket alkotnak, amiben van egy kicsi pápai és egy kicsi ajkai, s ebben a kicsi ajkaiban is van egy kicsi pápai. Ez utóbbi kijelentéssel Áldozó Tamás arra utalt, hogy az 1878-ban beindított Ajkai Üveggyár alapítója, Neumann Bernát a monarchia cseh-lengyel tartományiból a 18. században érkezett és Pápán letelepedett Neumann család leszármazottja volt.
-Örömmel fogadjuk a lehetőséget, hogy ismét visszatalál a városba egy olyan termék, melynek kezdetei Pápára nyúlnak vissza.

Az Ajka Kristály Üvegipari Kft. legutóbb 5 évvel ezelőtt mutatta be világszínvonalú, különleges darabjait a nagyközönség előtt, azt megelőzően pedig 25 éve volt kiállításuk, de nemcsak emiatt lesz igazi kuriózum az április elején megnyíló tárlat. A társaság termékei, műalkotásai ugyanis olyan világhírű cégek kollekcióiban találhatók meg, mint a Polo Ralph Lauren, a Tiffany and Co., a Dior vagy éppen a Crystal de Paris.

Különleges, gyönyörű darabokat vonultat fel az Ajka Kristály a pápai kiállításon

Maiczen Ákos vezérigazgató a társaság történetét és fejlődését, termékkörének alakulását elevenítette fel a sajtótájékoztatón. Mint mondta, korábban háztartásban használt üvegárukat készítettek és a Dunántúl mellett már a legrégebbi időkben külföldi piacra is termeltek. Az államosítást követően ismét dolgoztak külföldi megrendelésekre, az 1970-es évektől ólomkristály termékeket is gyártanak, a 80-as évektől pedig többrétegű színes és színtelen üvegárukat is készítenek. Ez utóbbi termékcsoportban szinte versenytárs nélkül dolgoznak a világpiacon. A pápai kiállításon valamennyi termékcsoportjukból bemutatnak majd néhány darabot.
-Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a pápai Esterházy-kastélyban mutathatjuk be termékeink sokféleségét, sokszínűségét és képet adhatunk arról, hogy partnereink által a világ legnagyobb márkanevei alatt kerülnek forgalomba az általunk készített luxus darabok, így az Ajka Kristály termékei több uralkodó család asztalán is megtalálhatók.

A különleges műalkotásokat márkák és országok szerinti tematikus rendben kívánják bemutatni az Esterházy-kastélyban: nagyrészt olyan prémium kategóriájú ólomkristály és színköpenyes ólomkristály kollekciók kapnak helyet a tárlókban, melyek jellemzően külföldi megrendelésre készültek és világmárkák kínálatában jelennek meg. Az exkluzív darabok – kelyhek, poharak, dísztárgyak és parfümpalackok - mellett történeti betekintést is nyújtanak a felvonultatott termékekkel, így néhány régi, használati célra készült üvegáru is megtekinthető lesz a kiállításon.

Az Esterházy-kastélyt üzemeltető Pápai Platán Nonprofit Kft. ügyvezetője hozzátette, a kiállítás olyan műalkotásokat vonultat fel, melyek a hazai üzleti forgalomban nem jelennek meg és igazi kuriózumnak számítanak. Boros Katalintól azt is megtudtuk, az április 2-ai kiállításnyitó napját az Ajka Kristálynak szentelik a kastélyban: a tárlat megtekintése mellett a látogatóknak lehetősége lesz üveggolyó készítésre és a cég apró üvegtárgyakkal is készül az alkalomra, melyeket személyre szóló gravírozással vásárolhatnak meg az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!