Usztics Mátyás a magyar nyelv egyediségéről a Polgári Körben


2016-03-10 23:17:17  | cikk: pgya  | 


Usztics Mátyás a magyar nyelv egyediségéről a Polgári Körben főképe
Történelmi tabu témákat döntögetett Usztics Mátyás színművész, rendező a Pápai Polgári Kör csütörtök esti összejövetelén, amelynek hagyományosan az ipartestület székháza biztosította a helyszínt. Az előadó mondandóját a magyar nyelv rejtélyeire alapozta, végkövetkeztetésként levonva, hogy annak tökéletes törvényei vannak, melynek szerkezete az egész világon páratlan.

Kincses László az előadáshoz kötődő verset adó elő, Gyimóthy Gábor Nyelvleckéjét

Kincses László szavalatát követően a megjelenteket dr. Dancs Ferenc, a kör alelnöke köszöntötte, bemutatta a vendégelőadót, majd ismertette a következő hetek eseményeit, jelezve többek között azt, hogy a csíksomlyói búcsúra szervezendő zarándokbuszon már csak két kiadó hely van, aki szeretne idén részt venni az összmagyarság eme jeles vallási eseményén, igyekezzen a jelentkezéssel.

Usztics Mátyás a magyar nyelv boncolgatásában nagyon messzire ment vissza a történelemben. Véleménye szerint egész sajátos módon fejlődött, és olyan időben alakult ki a szerkezete, amikor a legtöbb, most élő európai nyelv nem is létezett. Önmagában, következetesen és szilárdan fejlődött nyelv, amelyben logika van, erő és hajlékonyság.

Dr. Dancs Ferenc alelnök a Pápai Polgári Kör nevében köszönte meg Usztics Mátyás ízes, kesernyés
humorral fűszerezett, de derűlátásra okot adó előadását

- Lassan negyven éve foglalkozom az anyanyelvemmel, ami egy színésznél alapkövetelmény kell(ene) legyen. Olyan hatalmas az értékvesztés, ami körülöttünk zajlik, és olyan nagy arányú az idegen szellemi gyarmatosítás, hogy az igazság megközelítése érdekében küzdeni kell ellene. A magunk történelmét a mások által ránk erőltetett évszázados hazugságok mentén ismerjük. A legújabb eredmények, a nem Habsburg szellemű történelem, nyelvészet és egyéb tudományok olyan új eredményeket hoztak napvilágra, amelyek gondolatokat ébresztettek bennem – kezdte az elején Usztics Mátyás, és visszarepítette a közönséget 25 ezer évvel a történelem időskáláján. Beszélt csodálatos leletekről a Kárpát-medencében, amelyek a mai napig el vannak hallgatva, merthogy mai napig hamisítják a történelmet.

A pápai látogatás dedikálással ért véget

A magyar nyelvet önmagából eredezteti, amely nem hasonlítható semmihez. Több neves nyelvészprofesszor is megmondta a kutatásaik alapján, hogy semmi köze a magyaroknak a finnugorokhoz. Magát a fogalmat is, hogy finnugor, sületlenségnek tartja, ahogy emlékeztette a közönséget: a finnugorsággal foglalkozó kongresszusra 2000-ben a finnek el sem mentek, mivel ők már átírták a nyelvtankönyveiket, belátták, semmi közünk egymáshoz.

A színművész meg van afelől győződve, hogy a magyarság őshonos nép a Kárpát-medencében, és nem népvándorlás volt, hanem kirajzások, ahogy az mindig is volt egy-egy történelmi kataklizma következtében. Sok-sok történelmi példát idézett meg olvasmányélményeiből, amelyeket könyvbe foglalt, Magor nyelv és történelem címmel, amelynek dedikálásával ért véget a színes előadás.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!