Sokan érdeklődtek a tarczys nyílt hét iránt


2016-03-10 21:48:16  | cikk: Babos Petra  | 


Sokan érdeklődtek a tarczys nyílt hét iránt főképe
A Tarczy Lajos Általános Iskolában már hosszú évek óta hagyomány, hogy nyílt hetet szerveznek, melyen a szülők bepillantást nyerhetnek az iskolában folyó oktató-nevelő munkába. Venczel Csaba iskolaigazgatótól megtudtuk, az idei évben 105 foglalkozást és tanórát biztosítottak a szülőknek, hogy betekintsenek a gyermekeik óráiba.
-A hétfőtől tartó programra nagy volt az érdeklődés, több mint százan látogattak el az intézménybe. Valamennyi kollégánk legalább két foglalkozást ajánlott fel azokban az osztályokban, ahol tanít. A tanulók üzenő füzetében és az iskola honlapján keresztül már a múlt hét folyamán közzétettük az 55 alsós és 50 felsős tanórát tartalmazó órarendet, melynek ismeretében a szülők előre tudhatták melyik órák közül választhatnak – mondta az igazgató. Hozzáfűzte, az óvodás gyermekek, vagyis a leendő elsősök szüleinek lehetőséget biztosítottak arra, hogy valamennyi évfolyamon órát látogassanak, így egy kis ízelítőt kapjanak abból, hogy pár esztendő múlva milyen tudásszintre juthat majd el gyermekük.

Az órákat követően lehetőség nyílik arra, hogy a szülők pár mondatot váltsanak a tanítókkal, s így többek között számos téves információt is el tudnak oszlatni. A gyerekeknek is hatalmas lehetőség a nyílt hét, hiszen ekkor szüleik előtt is bemutathatják tudásukat.

-Az idei évben a pénteki március 15-ei ünnepi műsorra is hívtuk a szülőket, s reméljük, erre is sokan ellátogatnak – mondta Venczel Csaba.

A régebbi hagyományaikat követve várják az iskolaválasztás előtt álló szülőket és gyermekeiket az ovisulis foglalkozásaikra március 16-án, szerdán 16 óra 30 perctől.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!