Manó Tanoda - várják a gyerekeket


2016-03-09 18:05:18  | cikk: ha  | 


Manó Tanoda - várják a gyerekeket főképe

A Szent István Római Katolikus Általános Iskola Manó Tanoda címmel szervezi még minden évben játékos suliváró foglalkozásait a leendő elsősök számára. Az alkalmakra szerdánként várják az érdeklődőket. Az első két foglalkozás az intézmény Török Bálint utcai épületében volt, hisz ez az alsó tagozatosok otthona. A nagycsoportosok kirándulhattak Betű- és Számországba is, vidám mozgásos feladatok segítségével.

Az iskola két osztály indítását tervezi a 2016-17-es tanévben, a tanítók Horváth Renáta, Bíróné Horváth Gabriella, Tüskéné Bernáth Andrea és Tompáné Licsauer Melinda lesznek. Az alsó tagozatban az alapozást tartják a legfontosabbnak ebben az intézményben, ezért a magyart és a matematikát emelt óraszámban tanítják. Az idegen nyelv oktatása is nagyon fontos, emelte ki Gombásiné Takács Gyöngyi igazgató, hisz első osztálytól tanulnak angolul vagy németül a kisdiákok, sőt, hetediktől van kötelező második idegen nyelv is. Az informatika oktatása is hangsúlyos, harmadik osztálytól kerül be ez a tantárgy a gyerekek órarendjébe.

Minden nagycsoportos bejutott a számok birodalmába

Mindezek mellett a Szent István Római Katolikus Általános Iskolában a testmozgás sem szorul háttérbe. A Fő téri épületben egy korábbi beruházásnak köszönhetően tágas, modern tornaterem várja a diákokat, valamint azok a tanulók, akik kérik, úszótagozatora járhatnak, heti két alkalommal vannak plusz edzések. A sok éves munka már meghozta gyümölcsét, szépen szerepelnek a vizes versenyen a fiatalok. Épp ezért a Manó tanoda következő alkalmára, március 16-án az uszodába várják az érdeklődőket, hogy az iskola sportos specializációját is bemutathassák a kicsiknek és szüleiknek.

S mindez csupán az elme és a test jó kondícióját biztosítja, de a lélek is nagyon fontos, mondta az igazgatónő, épp ezért a pápai katolikus általános iskolában küldetésüknek tekintik a keresztény erények megismertetését, a megfelelő értékrend megalapozását.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!