Elhunyt Keszeg Norbert


2016-03-07 17:29:18  | cikk: Haraszti Gábor  | fotó: veol.hu  | 


Elhunyt Keszeg Norbert főképe
Barátok, egykori sporttársak megrendülten értesültek hétfőn délelőtt a közösségi oldalon a szomorú hírről, miszerint életének 42. évében elhunyt Keszeg Norbert, világbajnok fekvenyomó. A sportember tragikus hirtelenséggel a hírek szerint szívinfarktusban hunyt el. A Veszprém megyei Napló 2011 áprilisában beszélgetett az akkor 38 éves, világrekordra készülő erőemelővel, aki már 15 évesen bekerült a Giunness-rekordok könyvébe köszönhetően annak, hogy 24 óra leforgása alatt egy 50 kilogrammos súlyt 1300-szor nyomott ki állva.
- Kezdetektől fogva arra törekedtem, hogy kihozzam magamból a maximumot – idézi a világbajnokot a napilap. Hétévesen kezdtem birkózni, kiváló eredményeket értem el, de mindig erősebb szerettem volna lenni. 14 évesen találtam rá a súlyemelésre, amennyire az egészségem engedi, életem végéig szeretném ezt a sportot űzni. 2003 nyarán én nyomtam először Magyarországon 300 kilogramm felett, de a legjobb eredményem a 2004-es, németországi fekvenyomó-világbajnokságon 322,5 kiló kinyomásával egy aranyérem, amivel világcsúcsot is döntöttem, emellett Európa-bajnoki ezüst-, és bronzérmek büszke tulajdonosa is vagyok.
Keszeg Norbert öt évvel ezelőtt azt mondta, elsősorban példakép szeretne lenni a fiatalság számára, azt szeretné, ha gyermekei büszkék lennének rá. Az erőemelő igyekezett átadni tudását a fiatalabb generációnak is, több fiatal sportoló pályafutását egyengette. A veol.hu információi szerint a sportember vasárnap éjjel lett rosszul, kórházba szállítás közben a mentőknek újra kellett éleszteni. A mentőautóban elvégzett életmentő beavatkozás még sikeres volt, ám később Keszeg Norbert a pápai kórházban elhunyt.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!