Magabiztos Kilián siker


2016-03-06 15:05:33  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Magabiztos Kilián siker főképe
Városi rangadóval folytatódott a megyei első osztályú női kézilabda bajnokság, hiszen a mezőny két pápai érdekeltségű csapata csapott össze egymással. A Kilián DSE Pápa és a Sportoázis NKK Pápa mindig izgalmas, kiélezett mérkőzést játszik egymással, jó példa erre a legutóbbi párharcuk is, amikor egy fordulatos bajnokin a két pontról mindössze egy találat döntött, október 17-én a Kilián egygólos győzelmet aratott. Szinte megegyező statisztikával rendelkeztek a felek a kezdés előtt, a Kilián öt győzelmet aratott és öt alkalommal maradt alul, míg Sarus Ferenc alakulata szintén ötször ünnepelhetett győzelmet, emellett egy döntetlent és öt vereséget számlált. Ami az idei formát illeti, a Sportoázis egy döntetlent és egy vereséget tudott felmutatni, míg Koncz János tanítványai eddig egy meccset játszottak, Ajkát idegenben magabiztosan győzték le (28-35). Sok szülő, hozzátartozó volt kíváncsi a mérkőzésre, mely az első tíz percben kiegyenlített játékot hozott, majd a Kilián kihasználva az öt perces „vendég” gólcsendet négy találattal elhúzott ellenfelétől (7-4). A félidő második felére magára talált a Sportoázis és hamar ledolgozta hátrányát, öt perccel a pihenő előtt sikerült kiegyenlíteni, a szünetre mégis kétgólos Kilián előnnyel mehettek a csapatok (12-10). A második félidőben hamar dűlőre vitték a dolgot Pődör Patríciáék, ugyanis a kettős emberelőnyt kihasználva visszaállították a korábbi négygólos különbséget, majd tovább növelve előnyüket egy 8-0-s rohammal eldöntötték a két pont sorsát. A Kilián DSE végül az őszi egygólos siker után ezúttal öt találattal bizonyult jobbnak ellenfelénél.

Kilián DSE Pápa - Sportoázis NKK Pápa 24-19 (12-10)

Koncz János (Kilián DSE Pápa): Úgy gondolom, ma 30 percen keresztül lendületesen játszottunk, látható volt, hogy játékban és fizikumban is fejlődünk. Végig a kezünkben tartottuk a meccset, a Sportoázis egyszer sem vezetett, a védekezéssel a második félidőben elégedett voltam, hiszen csak kilenc gólt kaptunk. A biztos vezetés tudatában adódtak gondjaink, de összességében megérdemelten nyertünk.

Kilián DSE Pápa: Erdélyi, Pitzer, Pődör 9, Nagy D. 1, Nagy Zs. 7, Nagy R. 1, Koncz 2, Bereczki, Bolla E. 1, Beszpréminé Bolla 3, Bolla T.

Sarus Ferenc (Sportoázis NKK Pápa): Ellenfelünk sokkal motiváltabb volt ma, sajnos megint a ránk jellemző forgatókönyv valósult meg, magyarán egy félidőnyi előnyt adunk az ellenfélnek. Az első 30 percben úgy csináltak a lányok mintha nem tudnának kézilabdázni, aztán a végjátékra felpörögtek, de akkor már késő volt. Ha a hajrában látott hozzáállás a mérkőzés elejétől fogva érezhető lett volna, nyerhettünk volna.

Sportoázis NKK Pápa: Molnár, Szabó, Sárközi 2, Fülöp 5, Németh 5, Pető 1, Pilka 2, Szakács 4, Nagy, Geszti, Illés

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!