Oltalom és nyitottság - Iskolavár foglalkozás a Gyurátzban


2016-03-05 07:20:19  | cikk: Babos Petra  | 


Oltalom és nyitottság - Iskolavár foglalkozás a Gyurátzban főképe
A Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola Iskolavár második programjára sok érdeklődő gyűlt össze pénteken délután. A megjelenteket Szücs Gábor igazgató köszöntötte. A leendő iskolával való ismerkedés során a szülők és a gyerekek egyaránt bepillantást nyerhetnek az intézményben folyó oktató-nevelő munkába.

Szücs Gábor igazgató kérdésünkre elmondta, hogy egy első osztályt fognak indítani a következő tanévben is.
-Folytatni kívánjuk a nagy múltú protestáns iskolai hagyományt, amelyet Luther gondolataival így foglalunk össze: „Tanítsatok egyszerűséggel, tegyetek vallást hitetekről szelídséggel.” Felekezeti tolerancia jellemez bennünket. Szívesen járatják ide gyermekeiket katolikus, református és baptista szülők is. Fontosnak tartjuk az alapkészségek kialakítását és az emelt óraszámban oktatott angol nyelvet is. Nagyon gazdag az iskola közösségi és kulturális élete, amelyről honlapunk tanúskodik. Humánus intézmények tartanak minket, ahol a gyerekek érzelmi biztonságban élhetik mindennapjaikat. Természetesen jó kapcsolatot ápolunk és kiváló az együttműködésünk a pápai református gimnáziummal és az Allegro Alapfokú Művészetoktatási Intézménnyel. Célunk, hogy a diákokat tisztelettel, szeretettel fogadjuk, hitben neveljük és bocsássuk őket útjukra megbízható tudással - hangsúlyozta Szücs Gábor. Az igazgató kiemelte, az intézmény az ökoiskola címet is elnyerte, valamint 2015. óta csatlakoztak a Pilgrim nemzetközi szervezethez is.

Az induló osztály tanítói Szücsné Gergely Judit és Horváth-Gecse Nikoletta lesznek, akik mindketten a nemzetközi hírű magyar pedagógus, Winkler Márta gondolatait vallják: A legfontosabb az, hogy a gyermekvilághoz közel legyek. Tudatossá vált nálam az a törekvés, hogy a bennem lévő gyermeki látásmódot, szemléletet fel tudjam eleveníteni. Ne csak a felnőtt világán át teremtsek kapcsolatot, hanem a gyermek belső világához érzékeny közeleségben is.

Az ismerkedő alkalmak ezzel nem érnek véget, hiszen március 11-én és 18-án is várják a leendő elsősöket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!