Türr-napok


2010-03-31 20:33:26  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Türr-napok főképe
A hagyományokhoz híven a tavaszi szünet előtti napokban (ma és holnap) Türr napokat tartanak a gimnáziumban. A mai napon különböző előadásokat hallgathattak meg a diákok.
Barta Sándor alezredes a Repülésirányítás a Magyar Honvédségben címmel rövid áttekintést tartott a Magyar Honvédség légierejéről, valamint a katonai repülésirányítás mindennapjairól.
Egy másik teremben Bódis István rendőr főtörzsőrmester részletesen mesélt a kutyakiképzésről és a rendőrkutyával való közös munkáról. A hallgatók megtudhatták, hogy miben különbözik egy rendőrkutya a hagyományos kiképzésben részesítettől.
Csizmadia Péter építész képekkel illusztrált európai körutazást mutatott be, melyen a legmodernebb konstrukciójú házakat láthatták az érdeklődők.
Éhartné Varga Zsuzsanna okleveles grafológus a kézírás elemzését mutatta be és a személyiség behatárolásának technikáját.
A Pécsi Tudomány Egyetem biológus oktatóitól, dr. Hoffmann Gyulától az Evolúcióról és a szex az állatvilágban című prezentációt hallhatták, dr. Vadkerti Edittől a  Fajképződés című előadást.
Aki angol tudását szerette volna bővíteni, az Joop Bakkernek, a holland Királyi Légierő nyugalmazott ezredeének előadására ment, melyet angol nyelven tartott. Itt a vadászpilóták képzéséről, életéről és a repülésről esett szó.
A pályaválasztás előtt állóknak nagy segítség lehetett Kovács Józsefné pályaválasztási tanácsadó és Kovács Zsolt előadása.
Érdekes program volt a diákok számára Marokházi Csabáné tájékoztatója, aki a Veszprémi Kittenberger Kálmán Állatkert állatgondozójaként nagyon sok vadállatot nevelt fel már, és az akkor szerzett tapasztalatairól mesélt.
A holnapi nap a Vidám Nap lesz, amikor is íjász, önvédelmi, judó és kung-fu bemutatót nézhetek és próbálhatnak is ki a tanulók. Felsőéveseknek sminktanácsadás lesz, valamint minden korosztályt sorversenyre és rendőrkutya bemutatóra invitálnak.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!