Színes programok a Weöres iskola ovisulijában


2016-03-03 22:18:56  | cikk: Babos Petra  | 


Színes programok a Weöres iskola ovisulijában főképe
A Pápai Weöres Sándor Általános Iskola csütörtökön délután tartotta idei első ovisuli foglalkozását a leendő elsősöknek és szüleiknek.

Mógor Adrienn intézményvezető hírportálunk kérdésére elmondta, a 2016/2017-es tanévben is két osztályt szeretnének indítani. Az egyik osztályban Őri Izabella és Antal Erzsébet Bernadett, míg a másikban Lampért Helga és Hermanné Ledó Ilona tanítják majd a kicsiket.
- Az iskolában lehetőség van a következő tanévtől is a drámás és természettudományos képzésre. A 2002/2003-as tanévtől emelt szintű drámajáték oktatást tartunk azoknak a gyerekeknek, akiknek a szülei ezt a beiratkozáskor kérik. A foglalkozások során a diákok megtanulják a drámajáték elemeinek alkalmazását a tanórákon, valamint a „játékos tanulást.” A 2015/2016-os tanévtől kezdve felmenő rendszerben oktatjuk a természettudományokat is. A délelőtti környezetismeret, természetismeret és matematika órákhoz igazított tananyag elsajátítása és még magasabb szintre emelése a cél. Az általános iskolai képzés után a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium természettudományi tagozatán folytathatják tanulmányaikat hasonló osztályban a diákok. A Weöres számos ökoiskolai programmal is várja a gyerekeket, mint például a papírgyűjtés, a Mozdulj a klímáért, az Ökokarácsony, az Öko-napok, a Víz világnapjához és a Föld napjához kötődő országos rendezvények, a Zöld osztály verseny és a Pontvelem akció. Az iskola több mint 30 különböző szakkört is szervez a tanulóknak, a sporttól egészen a 3D-s foglalkozásig - mondta az intézményvezető.

Az ovisulin a szülők Mógor Adrienn intézményvezetőtől és Véseiné Kárpáti Ágota intézményvezető-helyettestől tájékoztatást kaptak az iskoláról, az ott folyó oktató-nevelő munkáról, közben a gyerekek vidám foglalkozáson vehettek részt a leendő tanítókkal.
A gyerekek nagyon jól érezték magukat az első ovisulin

Az iskolába csalogató program a jövő héten, csütörtökön, március 10-én, 17-én és 31-én folytatódik 16 óra 30 perctől. A Csókai Óvoda, mint Zöld Óvoda nagycsoportosait meghívták az iskola Öko-Napjára, amit március 17-én tartanak, de lesz sportos délelőtt is április második hetében, amire a Szivárvány és a Csókai Óvoda ovisait várják. A leendő elsős tanító nénik bemutató óráit április elején tekinthetik meg a szülők, aminek időpontjáról az iskola honlapján keresztül értesülhetnek az érdeklődők.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!