Új előadássorozat indult a Szent Benedek templomban


2016-03-03 22:12:46  | cikk: Babos Petra  | 


Új előadássorozat indult a Szent Benedek templomban főképe
Nyitott szemmel címmel indítottak ismeretterjesztő előadássorozatot a pápai Szent Benedek templomban. Galláné Horváth Gabriella, a Mária Rádió önkéntese, a program szervezője, kérdésünkre elmondta, olyan előadásokat szeretnének szervezni, amelyeken az érdeklődők elmélyülhetnek a kereszténység tanításaiban, s belső lelki békét kaphatnak. Mint mondta, rádiós riportjai során gyakran találkozik olyan emberekkel, akik szívesen hallgatnak előadásokat egyházi és keresztény témákról. Úgy gondolta, igény lenne arra, hogy jobban elmélyítsék hitüket az érdeklődők egy ilyen előadássorozat keretein belül. A program szervezője köszönetét fejezte ki Szíjártó László plébánosnak, aki örömmel ajánlotta fel a templomot a rendezvény helyszínéül.

Az első összejövetelen Rendhagyó kirándulások és zarándoklatok címmel tartott előadást Budai László utazásszervező.
-2016-ban hagyományosan, ötödik alkalommal indul a zarándokvonat Székelyföldre, a pünkösdi csíksomlyói búcsúba. A zarándokvonat egy hatalmas, 16 kocsiból álló szerelvény. A nagy közösségi színtérben a kocsik termesek, egyetlen fülkés van. A zarándokvonat olyan, mint egy nagy falu, több száz fiatallal, időssel, szerzetessel és papokkal. Természetesen vannak étterem kocsik is, amelyek még komfortosabbá teszik az utat.
A Gyergyói-medence vendégszeretete, a Gyimesek festői szépsége, a csíksomlyói búcsú páratlan hangulata és a pünkösdvasárnapi szabadtéri szentmise Gyergyószentmiklóson mind-mind különleges élményeket ígér. A végig kihangosított szerelvényen a vonatrádió által közvetített imák, éneklések, elmélkedések és látnivalók ismertetése teszi színessé és tartalmassá az utazást. Ez a különleges élmény gyakorlatilag egy négy napos program, felejthetetlen pillanatokkal és lelki felfrissüléssel – tudtuk meg Budai Lászlótól. Az előadáson egy rövidfilmet is levetítettek a tavalyi zarándokútról, majd Burbela Gergely verbita szerzetes mesélt a zarándoklétről.

A soron következő összejövetel húsvét után, április 13-én lesz, amikor Renato atya tart előadást, akit már sokan ismerhetnek, hiszen tavaly már járt városunkban az Ökumenikus napon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!