Boldogság Klub Pápán is


2016-03-01 19:43:18  | cikk: Babos Petra  | 


Boldogság Klub Pápán is főképe
Mindenki szeretne boldog lenni. A boldogságnak, mint a legtöbb alapvető emberi érzelemnek számos biológiai, pszichológiai, vallási és filozófiai magyarázata, megközelítése létezik, amelyek megkísérlik definiálni magát a boldogságot, illetve iránymutatást adni arra, hogy érhetjük el azt. A boldogságra való hajlam egy megtanulható képesség, ezért 2015. szeptember 1-től tíz hónapon át Boldogság Klub foglalkozásokat indítottak a Boldogságprogram részeként az ország számtalan városában.

Pápán is indult ilyen foglalkozás, melynek a Jókai Mór Városi Könyvtár ad otthont. A program lényege a személyiségfejlesztés, a pozitív életszemléletre való képesség tanítása. Az országos kezdeményezés megálmodója és elindítója Bagdi Bella életmódfejlesztő, aki szerint minden embernek joga és lehetősége van boldognak lenni, kibontakoztatni a képességeit és sikeresnek lenni abban, amihez ért.
Szuhogyiné Kőrös Krisztina, a pápai klub vezetője, hírportálunk kérdésére elmondta, céljuk, hogy vezérfonalat adjanak ahhoz, hogy könnyebben nézzen az ember szembe a kihívásokkal, képes legyen hatékonyan megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására kapjon gyakorlati lehetőséget.
-Az összejöveteleket minden hónap utolsó keddjén tartjuk országszerte. A boldogságprogram témája hónapról hónapra más, volt már a boldogságfokozó hála és optimizmus-gyakorlás, a célok kitűzése és elérési módja is. Most járunk a hetedik foglalkozásnál, melynek az apró örömök megélése a témája. Ez rendkívül aktuális, hiszen nagyon sok ember csak a nagy dolgoknak tud örülni, holott mindentől lehetünk boldogok. Az élet apró örömeit, ha felfedezzük, akkor rájövünk arra, hogy egy-egy nap során mennyi szép és jó dolog történik velünk. Örülhetünk a szép virágoknak, a közelgő tavasznak, a finom édességnek, vagy akár csak annak, hogy egy másik ember ránk mosolyog az utcán. Az apró örömök megélése a mindennapjainkban fontos, hiszen így lehetünk kiegyensúlyozott, harmóniában élő emberek – mondta a foglalkozásvezető.

A foglalkozások elvégzésével nem lesz boldogabb az ember, csak más lesz az életfelfogása, próbál nem pesszimistán gondolkozni és nem kudarcként megélni a felmerülő problémákat –mondta a szakember, hozzátéve, Pápán már működik a Boldogságóra is, amit az általános iskolásoknak tartanak a Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskolában.
Egy felmérés szerint egyébként Magyarország a 96., az európai országok között pedig az utolsó helyen áll a boldogság listán.

A Boldogság Klub soron következő előadása március végén lesz, amikor is a megbocsátás lesz a téma. Az idei évadban még májusban és júniusban lesz összejövetel, előbbinél az egészséges életmódról, míg az utóbbinál a fenntartható boldogságról esik szó. Az ingyenes foglalkozások a jövő évben is folytatódnak majd szeptembertől, sok szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!