Az országos döntőre jutottak


2016-03-01 13:51:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az országos döntőre jutottak főképe
Ajkán rendezték meg az értékszám nélküliek részére a megyei sakk diákolimpia döntőjét. Hat korcsoportban 94-en ültek le az asztalokhoz, Pápáról és környékéről összesen 22-en mérették meg magukat. Létszámtól függően körmérkőzés formában vagy svájci rendszerben bonyolították le a partikat, 25-25 perc volt a gondolkodási idővel, FIDE rapid szabályok szerint. A résztvevők ezúttal nem egyesületüket, hanem iskolájukat képviselték. A tét nagy volt, hiszen a kategóriák győztesei a budapesti országos amatőr döntőre jutottak.
- Örömmel mondhatom, hogy ketten is jogot szereztek arra, hogy a március 19-ei országos döntőben szerepelhessenek, a negyedik korcsoportosoknál a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola tanulója Pénzes Boldizsár, a hatodik korcsoportosoknál pedig a Református Gimnázium diákja, Kovács Zoltán egyaránt első helyen végeztek, így mindketten indulhatnak az országos amatőr egyéni diákolimpián – ismertette az eredményeket Kiss Csaba, a Szabadgyalog SE elnöke. A két fiatalember mellett még több második és harmadik helyet szereztek a diákok, elégedettek lehetünk a teljesítményükkel.
Kiss Csaba a közelgő versenyekkel kapcsolatban elmondta, március 5-én megyei egyéni értékszámos versenyt, március 12-én pedig megyei csapatversenyt rendeznek, mindkettőnek Ajka lesz a házigazdája.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!