Tartalmas évet zárt a pápai nyugdíjas egyesület


2016-02-28 19:35:00  | cikk: Babos Petra  | 


Tartalmas évet zárt a pápai nyugdíjas egyesület főképe
Megtartotta éves beszámoló közgyűlését a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete szombaton délután a Városi Sportcsarnokban. A gyűlés elején egy perces néma felállással tisztelegtek a 2015. évben elhunyt tagtársaik előtt.

Baán Éva, az egyesület elnöke a 2015. évi szakmai beszámoló kapcsán elmondta, az egyesület az alapszabályban lefektetett célok és feladatok figyelembevételével látja el sokrétű feladatát. 2009-ben 320 fő volt az egyesület létszáma, 2015 év végére pedig 612-re emelkedett ez a szám.
-Az egyesület a 2015 januárjában elkészített és a februári közgyűlés által elfogadott munkaterv és költségvetés alapján végezte tevékenységét. Nagy rendezvény volt az éves beszámoló közgyűlés, a nőnap, a majális, a III. Dalos Találkozó, az idősek világnapja, az adventi kórustalálkozó és a nyugdíjas karácsony. Számtalan alkalommal részt vettünk a város rendezvényein, eseményein és természetesen kirándulni is voltunk. A szervezet számára az egészségmegőrzés is fontos, a pápai Várkertfürdővel évek óta jó munkakapcsolatot ápolunk. Gyakran hallgattunk meg előadásokat sokféle témában, többek között vendégünk volt a rendőrség munkatársa – hangsúlyozta az elnök.

Baán Éva kiemelte, az egyesület számára fontos az önkéntesség is, ezért évről évre egyre jobban kiteljesedik önkéntes tevékenységük. Legmeghatóbbak ezek közül az idősek otthonában tett látogatások, ahol az Irodalmi Önképző Kör tagjai adnak műsort egy-egy ünnep alkalmával.
A beszámoló végén elmondta, a pápai nyugdíjas egyesület a sokrétű, az alapszabályban lefektetett céljainak megvalósításával, a törődést igénylő időskorú emberek számára hittel és szeretettel végzett tevékenységén keresztül meghatározó értéket teremtett városunkban. Ezen értékek által az egyesület tagjai ismételten megtalálhatták nemes céllal megtelt, megérdemelt helyüket nemcsak családjuk körében, de a második családot jelentő nyugdíjas egyesületben, továbbá, az otthont adó és egyre gyarapodó városunk életében is. Az ülésen szó esett a tagságról, a vezetőségről, az amatőr művészeti csoportokról, a klubokról és az egyéb rendezvényekről.

A gyűlésen a megjelentek egyhangúan elfogadták az új civil törvény szerint átdolgozott alapszabály módosítását, a 2015.évi pénzügyi beszámolót és az Ellenőrző Bizottság jelentését is, valamint a 2016. évi munkatervet.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!