Szeressétek egymást magyarok! - Wass Albert felolvasóest


2016-02-28 18:26:55  | cikk: ha  | 


Szeressétek egymást magyarok! - Wass Albert felolvasóest főképe

A Hét Csillag Kulturális és Sportegyesület nemcsak a test, de a lélek harmóniáját is szem előtt tartja, épp ezért időről időre irodalmi programokra is invitálják az érdeklődőket. Az immár hatodik alkalommal megszervezett Wass Albert felolvasóest célja, hogy ráirányítsák a figyelmet az író munkásságára, műveinek üzenetére. Az est ezúttal is a magyar és a székely himnusz hangjaival kezdődött, az Esti Kornélban szép számmal összegyűltek közösen énekeltek, az Allegro AMI zenekarának kíséretében.

Az alkalomra zsúfolásig megtelt az Esti Kornél Kávéház

- Hiánypótló ez a rendezvény, hisz egy olyan erdélyi íróról, költőről van szó, aki mind műveivel, mind életével példaként állhat, számára Isten, haza és a család jelentette a legfontosabb értékeket. Wass Albert munkássága annyira szerteágazó, hogy írásaiban minden korosztály megtalálhatja az őt foglalkoztató problémákat, gondolatokat így a felolvasóestre jelentkeztek diákok, felnőttek és szépkorúak is. Évről évre egyre többen vesznek részt a rendezvényen, de igyekeztünk úgy összeállítani a programot, hogy idén háromszor 45 perces blokkban hangozzanak el az értékes, szép gondolatok - mondta Pintér Péter egyesületi elnök.

A programon részt vett Bartha József református lelkész, a Czegei Wass Albert Alapítvány elnöke. Bartha József örömét fejezte ki a program szervezőinek és a felolvasóknak, hiszen – ahogy mondta – mindig nagy boldogság számára látni és hallani, hogy Wass Albert alakja, irodalmi hagyatéka ilyen erősen él tovább. Mint mondta, megtisztelő számára, hogy rendszeresen meghívást kap a pápai felolvasóestre. Wass Albert gondolatainak közvetítése ma, amikor a nemzeti értékek válságban vannak, különösen fontos, tette hozzá. Szolgáljuk a hazát, hirdette az író, ez megszívlelendő napjainkban is.

Bartha József az erdélyi magyarság törekvéseiről is szólt

Bartha Józsefet arról is kérdeztük, hogy számára melyik az a Wass Albert-gondolat, mely utat mutat a mindennapokban. A református lelkész a Kard és kasza című regényből idézett: " szeressétek egymást, magyarok!". Mint mondta, számára ez a biztatás a Szentírás üzenetével egybecseng.

A felolvasóesten a legtöbben Wass Albert műveiből olvastak fel részleteket, választottak értékes gondolatokat, megszívlelendő útmutatásokat. Az alkalmon közreműködtek a Tánc-Lánc AMI és az Allegro AMI növendékei is. A helyszínen Wass Albert kötetek megvásárlásával lehetett támogatni a Czegei Wass Albert Alapítvány által fenntartott Tulipán Gyermekotthont, ahol a magukra maradt vagy árva gyerekek találtak ismét családra, magyarságukat megőrizve.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!