Nálunk is sikeres volt az Internet Fiesta


2010-03-31 20:16:26  | cikk: Tóth Tamara  | 


Nálunk is sikeres volt az Internet Fiesta főképe
Tegnap és ma 9 órától 12 óráig alapfokú számítógépes-internetes tanfolyamot tartott a Jókai Mór Városi Könyvtár. Az Internet Fiesta országos programsorozata  március 22-31. között zajlott az ország könyvtáraiban.
- Nálunk ez a tanfolyam már közel két éve működik. A kiscsoportos foglalkozások általában 5 fővel zajlanak 3-4 órában. Itt az alapvető számítógépes beállításokat, a bekapcsolástól a háttérbeállításon keresztül a képernyőkímélő beállításáig megnézzük az alapokat, hogy bárki, aki odaül a számítógép elé, az ne ijedjen meg illetve, hogy ne essen kétségbe, ha valamilyen ablak megjelenik, biztos kézzel tudja kezelni a dolgokat. Emellett alapvető internetes gyakorlatra is szert tesznek a tanfolyamon részt vevők, mint például hogyan lehet internetes oldalakat beírni a keresőbe, hogyan lehet keresni különböző témákban, jellegzetes és hasznos internetoldalak felkutatása: menetrend, időjárás, hírek kategóriában - tudtuk meg a tanfolyam vezetőjétől, Polovitzerné Antal Mónikától.
A könyvtáros-informatikus szakember elmondta azt is, hogy a tanfolyam mint ötlet először olvasói igényként fogalmazódott meg a könyvtárban, de a gyökerei ahhoz vezethetőek vissza, hogy a könyvtár e-Magyarország Pontként is működik. Ezért, amikor összegyűlik a megfelelő létszám, a könyvtár havonta tart alapfokú számítógépes ismereteket nyújtó tanfolyamot az érdeklődők számára ingyenesen, de terveik szerint az ilyen alkalmak sűrűsödni fognak a közeljövőben. Mint mondta, a résztvevők annyira meg vannak elégedve a tanfolyammal, hogy már következőt követelnek.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!