Megkezdték a kommunális adó bevallásához szükséges nyomtatvány kézbesítését


2016-02-25 22:16:00  | cikk: HuHa  | 


Megkezdték a kommunális adó bevallásához szükséges nyomtatvány kézbesítését főképe
A hét végéig minden pápai háztartásba eljut a kommunális adó bevallásához szükséges nyomtatvány és az úgynevezett adó kisokos, mely a 2016. január elsejétől hatályos helyi adókkal kapcsolatos információkat tartalmazza. A nyomtatványt és a tájékoztatót a Pápa és Vidéke című lap 2015-ös évet összegző különkiadásával kézbesítik a háztartásokba.

Kanozsainé dr. Pék Mária jegyző emlékeztetett, az építményadóval kapcsolatos változásokról és az új helyi adókról január elejétől folyamatosan tájékoztatják a lakosságot a helyi televízióban, a város honlapján és hirdetőtábláin, valamint hírportálunkon, most pedig írásos formában is megjelentették a legfontosabb tudnivalókat.
-A most elkészült tájékoztató kiadvány a legfontosabb információkat tartalmazza a helyi adókról – így az építményadóról, a kommunális adóról és a telekadóról. Az adó kisokost minden háztartásba eljuttatjuk a Pápa és Vidéke című lap különszámával együtt – adta hírül a címzetes főjegyző.

Az adó kisokos mindhárom helyi adóról tájékoztatást ad

Az adó kisokos elején azokat a telefonszámokat, ügyfélszolgálati időket jelölték meg, ahol a városlakók érdeklődhetnek a helyi adókkal kapcsolatban és megjelölték azokat az elérhetőségeket, ahonnan az adóbevallási nyomtatványok letölthetők.

-Mivel az adóbevallások és befizetések vonatkozásában eltérő időpontok vannak, kérjük, mindenki figyelmesen olvassa el a tájékoztatót – hangsúlyozta Kanozsainé dr. Pék Mária.

A tájékoztató kiadvánnyal együtt a kommunális adó bevallási nyomtatványt is eljuttatják minden városlakóhoz, hiszen az minden háztartást érint. Aki mégsem kapja meg a dokumentumokat a következő napokban, az az adóügyi csoportnál vagy az ügyfélszolgálati irodán beszerezheti.
Az adóbevallási nyomtatványok egyébként a város honlapjáról is letölthetők és elektronikusan is kitölthetők, de azokat ki kell nyomtatni és úgy eljuttatni a Polgármesteri Hivatal adóügyi csoportjához.

A Pápa és Vidéke című lap különszámát, az adó kisokost és a kommunális adó bevallásához szükséges nyomtatványt csütörtökön kezdték el kézbesíteni a pápai háztartásokba. Az említett kiadványokkal együtt hordják ki a KÖZSZOLG Kft. tájékoztatóját is, amiből az aktuális hulladék-kezelési információkat ismerhetik meg a lakosok.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!