Tudáslapú mezőgazdaság, biztonságos élelmiszer! - XIV. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár Pápán


2010-03-31 15:33:55  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


Tudáslapú mezőgazdaság, biztonságos élelmiszer! - XIV. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár Pápán főképe
Tudáslapú mezőgazdaság, biztonságos élelmiszer! – ez a szlogenje az idei Szent György-napi Agrárexponak, melyet április 16-18-ig rendeznek meg Pápán. A Veszprém Megyei Agrárkamara épületében tartott sajtótájékoztatón elhangzott, a regionális mezőgazdasági szakkiállítás és vásár idén - előreláthatólag - gyengébb részvétel mellett zajlik, a kiállítói létszám kb. 75-100 közé tehető. Dr. Kovács Zoltán polgármester, országgyűlési képviselő hozzátette, a jelen gazdasági helyzet megtizedelte a törzskiállítókat.  Pápa polgármestere kiemelte, a város gondoskodik a folyamatos színpadi programokról, tekintettel mind a gyermekek, mind pedig a felnőttek szórakoztatására.
Ebele Ferenc, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke elmondta, a három napos rendezvény programja összeállt, mindhárom napon nagy hangsúlyt fektetnek a szakmai programokra, különös tekintettel az európai uniós és hazai agrártámogatásokkal kapcsolatos tanácsadásra. A szakmai előadások, kertészeti közgyűlés és agrárpolitikai tanácskozások mellett fontos szerepet kap idén az expo hagyományos kísérőrendezvénye, a Zamatok Világa, melynek keretében bemutatják a Veszprém Megyei Palackos Borok versenyének nyertes és díjazott borait. Ebele Ferenc hozzátette, a 13. alkalommal megrendezett borverseny az elmúlt időszak legsikeresebb megmérettetése volt. A versenyre 87 gazda 273 bormintával nevezett. A megmérettetésen a zsűri 1 nagy arany, 39 arany, 139 ezüst és 70 bronz minősítést osztott ki. Ezen kívül 24 bor elismerésben részesült..
A sajtótájékoztatón elhangzott, április 18-án, vasárnap rendezik meg a Megyei Vadász Napot, melynek programjai a tavalyihoz hasonlóan szerveződtek.
A 14. Regionális Mezőgazdasági Szakkiállítás és Vásár helyszíne változatlan, az expo a Várkertet, a Sportcsarnokot és környékét valamint a Petőfi Sándor Gimnázium auláját veszi igénybe.
A szervezők hozzátették, a Várkertfürdővel történő együttműködés keretében a fürdőben váltott belépőjegyek az expo területére ingyenes belépést biztosítanak, a szakkiállítás és vásár belépőjegye pedig 50 százalékos kedvezményre jogosít a termálfürdőbe váltott jegyek esetében.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!