Népszerű a Bakonyerdő vadászati kínálata


2016-02-21 22:06:52  | cikk: HuHa  | 


Népszerű a Bakonyerdő vadászati kínálata főképe
Ma este zárult a budapesti Hungexpón a 23. FeHoVa Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítás, melyen a Bakonyerdő Zrt. is képviseltette magát. A pápai székhelyű erdőgazdasági társaság a 22 állami erdőgazdasággal közös kiállítói területen, egységes arculattal jelent meg a látogatók előtt a legnagyobb hazai vadászati rendezvényen, éppúgy, mint az előző esztendőkben.
-Ez a kiállítás lehetőséget ad arra, hogy az állami erdőgazdaságok együtt lépjenek az érdeklődők elé és kínálják vadászati lehetőségeiket. A Bakonyerdő önálló standon jelenik meg, mégis a többi állami erdőgazdasággal közösséget alkotva mutatja meg magát – mondta el a kiállítás kapcsán Varga László. A vezérigazgató hozzátette, február hónap különleges a társaság számára, hiszen egymást érik a nagy vadászati kiállítások: a közelmúltban Dortmundban vettek részt egy hasonló rendezvényen, a jövő héten pedig Salzburgba utaznak az ottani szakkiállításra.
Az ilyen rendezvények kiváló alkalmat adnak arra, hogy a visszajáró vendégekkel értékeljék az előző szezont és pontosítsák az újabb látogatás idejét és igényeit, de sok új érdeklődő is akad, aki tájékozódik a lehetőségekről, árjegyzéket kér, és később keresi meg konkrét vadászati szándékával a céget – tudtuk meg a vezérigazgatótól.

Varga László vezérigazgató és Korn Ignác vadgazdálkodási osztályvezető mutatja be a különleges dámtrófeát egy vendégnek

A FeHoVát leginkább a vadászat iránt érdeklődő hazai közönség keresi fel, de egyre nagyobb a külföldi látogatók száma is – ezt már Istvánffy Alexandra mondta el érdeklődésünkre a kiállításról. A Bakonyerdő Zrt. vadászati vezető üzletkötőjét tapasztalataikról és kínálatukról kérdeztük.
-A Bakonyerdő vadászterületei nagyvadas területek, gím, dám, őz, muflon és vaddisznó vadászatot kínálunk vendégeinknek. A hazai vadászok körében az egyéni vadászatok, ezek közül is a tarvad vadászatok a legkedveltebbek, de egyre többen keresik a társas vadászati lehetőségeiket is, ami korábban inkább a külföldi vendégek számára volt vonzó. Az elmúlt évekhez képest folyamatosan nő a magyar vendégek száma, mi pedig igyekszünk az ő igényeiknek is eleget tenni szolgáltatásainkkal.
A vadászati kiállításokon elsősorban a részvétel a fontos, hiszen ez mutatja a cég stabilitását is. Konkrét üzletkötés kevés történik, de sok esetben az itteni első találkozás után keresik meg a céget a vadászok – fogalmazta meg a kiállítás jelentőségét a szakember.

Ismerősök, szakemberek találkozására is alkalmas volt a kiállítás 

A 2015-ös vadászati év február utolsó napján zárul és bár még a pontos számok nincsenek meg, annyit már látnak, hogy a tarvad vadászat népszerűsége jelentősen emelkedett, összességében pedig átlagos vadászati évet zár a társaság. Korn Ignác, vadgazdálkodási osztályvezetőtől megtudtuk, a 2015-ös év átlagosnak mondható: a szarvasbőgés eredményei nagyon jók lettek, rekordmennyiségű bikát hoztak terítékre a vendégek. És bár kiemelkedő trófeás vad nem esett a szezonban, a trófeák átlagsúlya emelkedett, ami az állomány minőségének javulását jelzi. Hasonlóan jó eredményt hozott a dámbika vadászat, itt is a trófeák átlagsúlyának növekedése volt megfigyelhető.

Az idei esztendő vadállományára reménykedve tekintenek a Bakonyerdőnél, a szakemberek arra számítanak, hogy az enyhe télben kiváló kondícióban kihordott vehem után jó minőségű szaporulat jön világra és erős állatállománnyal gazdálkodhatnak a március 1-jén induló 2016-os vadásztati évben.

Korn Ignác kiemelte, a vadászat nem öncélú, nagyon fontos szerepe van annak a célkitűzésnek az elérésében, hogy a környezettel összhangban lévő mennyiségű vadat tartsanak a vadászterületeken, hiszen ma Magyarországon a nagyvadállomány túlszaporodott, ami a csúcsragadozók hiányának és a megnövekedett nagyüzemi mezőgazdasági tevékenységnek is köszönhető. A feladat az, hogy a természeti adottságokkal harmóniában lévő mennyiségűre csökkentsék a nagyvad állományt, ez egyrészt a minőség javulását is eredményezi, másrészt pedig biztosítja, hogy a ne lehetetlenítse el a mező- és erdőgazdálkodók tevékenységét.

Látványos trófeák és preparátumok színesítették a kiállítást

Az idei FeHoVán is több száz kiállító mutatta be vadászati kínálatát, fegyverek, távcsövek, vadászati kiegészítők, ruhák és felszerelések forgalmazói árulták portékáikat a háromnapos rendezvényen. A horgászok hasonlóan nagy kínálatból válogathattak, a kiállításhoz és a vásárhoz pedig számos szakmai előadás, látványos bemutató és show kapcsolódott.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!