Balul sikerült szezonrajt


2016-02-21 19:42:59  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Balul sikerült szezonrajt főképe
A tabella utolsó előtti helyezettje ellen, hazai pályán vágott neki az NB II-es kézilabda bajnokság tavaszi menetelésnek a nyolcadik helyen álló Bakonyerdő Pápa felnőtt és junior alakulata. A pápaiak ellenfele az a Tarján volt, mely az odavágón nem kevés borsot tört a Bakonyerdő orra alá, a felnőttek 29-24-re, a fiatalok 26-25-re maradtak alul. A pápaiak célja nem is lehetett más, minthogy az őszi vereséget kijavítva itthon tartsák a két-két pontot. Elsőként a felnőttek léptek lelkes közönségük elé, a háló előtt Völgyesi Márk ujjtörése miatt Soós László kapott lehetőséget, rajta kívül mindenkire számíthatott Kapcsándi Zsolt edző. Lassan melegedtek bele a játékosok a mérkőzésbe, eleinte álmosan csordogált a találkozó, kevés gólt láthattak a nézők, tíz perc játék után 4-3-ra vezettek a hazaiak. Soós remekelt a kapuban, a védelem jól tette a dolgát, sajnos a támadások nagy részét nem sikerült góllal befejezni, 5-4 után aztán 16(!) perces hazai gólcsend következett, sem büntetőből, sem ziccerből, sem pedig emberelőnyből nem sikerült betalálni, így három góllal meglépett a Tarján (8-5). Nem csoda, hogy Kapcsándi Zsolt időt kért és a szokásosnál is jobban felemelte a hangját, sajnos azonban ez sem hozta meg a remélt fordulatot, hiába a jó védekezés, ha a hatékony támadást nem sikerült mellétenni, 6-9 állt az eredményjelzőn a szünetben. A rövid pihenő után kettős emberelőnyben játszhatott a Bakonyerdő, sikerült is egy gólra zárkózni, majd negyed óra játék után Kapcsándi Kristóf hétméteresével egyenlíteni (14-14) – igaz ehhez kellettek Soós bravúrjai is - sőt egy labdaszerzés után Kondor labdájából Bors Martin találatával már a hazaiaknál volt az előny (15-14). A vendégek időkérése után a döntés az utolsó tíz percre maradt, újabb technikai hibák miatt hamar megint három lett a különbség (18-21), a kék mezesek egész pályás letámadásra váltottak, mely működött, hiszen fél perccel a vége előtt megint egy gólra visszajöttek, azonban a végén Gróf találata eldöntötte a két pont sorsát. Elsősorban a gyenge támadójáték miatt 22-24 arányban kikapott a Bakonyerdő.

Bakonyerdő Pápa-Tarján SE 22-24 (6-9)

Bakonyerdő Pápa: Soós, Pitzer, Tóth D. (kapusok), Kapcsándi K. 5, Szakács D. 7, Bors M. 4, Bors P. 2, Lakos Cs., Kondor J. 3, Füzi A., Tolner B., Sipőcz M., Zsinkó Á., Pethő Z., Róth G. 1, Nagy P.

Kapcsándi Zsolt: Nem azért vagyok csalódott, mert nem volt jó a taktikánk, hanem mert egyénileg nem tudunk fegyelmezetten kézilabdázni. Azt gondolom, a védelem összeállt, az ebből történő lerohanásnak – amit heteken keresztül gyakoroltunk – nyoma sem volt. Alapvető dolgok hiányoztak, az, hogy nem tudjuk egy zavaró védekezés ellen mit kell csinálni, számomra felfoghatatlan, a kimaradt emberelőnyös szituációkat meg össze sem merem számolni. Kiváló fújást kaptunk, Soós László bravúrosan védett ma, az első félidei hullámvölgyből nagy nehezen kikászálódtunk, és 17-16-nál labdánk volt a kétgólos vezetésre, erre előkészítetlenül elvállaltunk egy lövést, majd eladtuk a labdát amivel gyakorlatilag megvertük saját magunkat. Ennél sokkal több kell a folytatásban.

A juniorok bravúros sikert arattak, hiszen 32-30-ra legyőzték a veretlen Tarjánt. A Bakonyerdő Pápa február 28-án Mórra utazik, majd március 6-án 16 órától Szentgotthárdot látja vendégül.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!