Jól sikerült a főpróba


2016-02-20 13:50:41  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Jól sikerült a főpróba főképe
A Győr-Moson-Sopron megyei első osztályú labdarúgó bajnokság harmadik helyén álló Kapuvár ellen tartotta a bajnoki főpróbát a Perutz FC. Marton Miklós csapatának ez volt a nyolcadik felkészülési találkozója, melyről kisebb sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt volt néhány hiányzó, Orovecz András, Németh Máté és Venczel Zoltán sem játszott. A Perutz a centerpályára a Simon- Horváth, Kovács, Erdősi, Györkös – Iványi, Somogyi – Mészáros, Szabó Z., Nagy – Nemes kezdővel futott ki, csereként Páli, Véber, Palkovics is pályára lépett. Az első félidőben a hazaiak szerezték meg a vezetést, egy szép beindítás után Nemes Milán lőtte ki a hosszút, majd a második félidőben egy bal oldalról beívelt labdát fejelt a vendégek játékosa a hosszúba, ezzel alakult ki az 1-1-es végeredmény. Marton Miklós a lefújás után azt mondta, jól sikerült a bajnoki főpróba.
- Mai ellenfelünk jó játékerőt képviselt, összeszokott csapat benyomását keltették. Próbáltunk fegyelmezetten védekezni és abból gyors támadásokat vezetni, ami sikerült is, szépen felépítettük a támadásokat, bár az utolsó passzokba hiba csúszott. A pontrúgásaink is veszélyesek voltak, oda mentek ahova kellett, csak nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel. Ezzel a mérkőzéssel zártuk a tesztmeccseket, úgy érzem, a tervezett munkát elvégeztük, néhány játékosnak van némi elmaradása, munkahelyi elfoglaltságok miatt nehéz volt összehozni, hogy teljes legyen a keret, de bízom benne, hogy sikerült összeszoknia a játékosoknak, és a bajnokság alatt is tovább fejlődünk.
Egy hét múlva, a Balatonalmádi ellen már bajnoki meccs vár a mieinkre, a pápaiak vezetőedzője hazai pályán csakis a győzelemmel lenne elégedett.
- Jó játékerőt képvisel az ellenfél, emiatt is nehéz 90 percre számítok, természetesen csakis három pontban gondolkodunk. Az első meccs mindig nehéz, biztos vagyok benne, hogy mindenkiben lesz egy kis drukk is, de a céljaink elérése érdekében le kell ezt küzdenünk és csak a feladatra koncentrálni.
Ami a játékosmozgást illeti, Csornáról sikerült megszerezni Bolla Gergőt, aki a védelem bal oldalán juthat szóhoz, ő a Perutz kilencedik téli igazolása. A csapathoz kapcsolódó hír, hogy február 25-én, csütörtökön 17 órai kezdettel szurkolói ankétot tartanak a klubházban, melyre minden drukkert szeretettel várnak.

Téli játékosmozgás a Perutz FC-nél:

Érkezők: Szabó Zoltán, Kovács Szabolcs, Iványi Martin, Bolla Gergő (Csorna), Nagy Péter (USV Burgauberg), Simon László (Ugod SE), Somogyi Richárd (Balatonfüred), Nemes Milán (Ausztria), Németh Máté (USC Pilgersdorf).

Távozók: Kincses Gábor, Forsthoffer Ákos, Pődör Szabolcs, Kálmán Norbert, Porcelán Kristóf, Róka Roland, Szabó Bálint, Horváth Ádám, Szabó Bence, Tóth Máté.

A Perutz FC tavasszal 17 bajnokit játszik, ebből kilencet hazai pályán. Sorsolás:

Február 27. 15:00 Perutz FC – Balatonalmádi
Március 6. 13:30 Herend - Perutz FC
Március 12. 15:00 Perutz FC – Sümeg
Március 19. 15:00 Perutz FC – Csetény
Március 26. 14:00 Peremarton - Perutz FC
Március 28. 18:00 Perutz FC – Veszprém
Április 3. 16:00 Öskü - Perutz FC
Április 9. 18:00 Perutz FC – Úrkút
Április 17. 16:00 Ugod SE - Perutz FC
Április 23. 18:00 Perutz FC – Várpalota
Május 1. 16:30 Gyulafirátót - Perutz FC
Május 7. 19:00 Perutz FC – Dudar
Május 14. 16:30 FAK - Perutz FC
Május 16. 19:00 Perutz FC – Devecser
Május 21. 17:00 Pét - Perutz FC
Május 28. 19:00 Perutz FC – TIAC
Június 4. 17:00 Ajka Kristály - Perutz FC

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!